Openingstijden:

dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur
eerste en tweede paasdag ook open

+

Menu

Musea in Gebaren

Vanaf nu bieden wij ook rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal aan. Hiermee maken wij onze collectie en kennis toegankelijk voor iedereen met een auditieve beperking en daar zijn wij trots op! Ook bieden wij programma’s voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, blinden en bezoekers die niet meer in staat zijn om naar het museum te komen. Met al deze programma's nemen wij letterlijke en figuurlijke drempels weg en maken wij ons museum nog gastvrijer.

Rondleiding Nubië
Iedereen kent het oude Egypte, maar over zuiderbuur Nubië weten we veel minder. De bewoners van deze regio in het zuiden van het huidige Egypte en het noorden van Soedan stichten een van de oudste koninkrijken van Afrika. De oude Nubiërs produceren een van ‘s werelds vroegste en verfijndste vormen van aardewerk en bezitten een eigen schrift. Hoe was de relatie tussen Nubië en andere delen van Afrika, zoals het Egypte van de farao’s? Welke factoren droegen bij aan het ontstaan van een van de meest ontwikkelde beschavingen van Afrika? Ontdek alles over de Nubische cultuur en de prachtige voorwerpen uit het  Museum of Fine Arts in Boston die nu tijdelijk in Assen te zien zijn.

Voor wie: iedereen die Nederlandse Gebarentaal spreekt *
Wanneer: elke derde zaterdag van de maand om 13.30 uur (de rondleiding van 20 april gaat vanwege omstandigheden helaas niet door)
Tijd: 13.30 - 14.45 uur
Prijs: € 8,50 per persoon (inclusief museumentree) **
Reserveren is noodzakelijk via reserveringen@drentsmuseum.nl

* Voor groepen van meer dan tien personen is ook een rondleiding in International Sign beschikbaar. Informeer naar de mogelijkheden via reserveringen@drentsmuseum.nl of telefonisch: 0592 377 709

** Voor deze rondleiding zijn een Museumkaart, ICOM-pas of andere kortingspassen niet geldig. 

Deze rondleiding is onderdeel van Musea in Gebaren. Musea in Gebaren wordt mede mogelijk gemaakt door NSGK (de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind), het VSB Fonds en het Revalidatiefonds.

Musea in Gebaren is een initiatief van Wat Telt! en Foam Fotografiemuseum Amsterdam.