Openingstijden:

dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur

+

Menu

×

Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Musea in Gebaren

Vanaf nu bieden wij ook rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal aan. Hiermee maken wij onze collectie en kennis toegankelijk voor iedereen met een auditieve beperking en daar zijn wij trots op! Ook bieden wij programma’s voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, blinden en bezoekers die niet meer in staat zijn om naar het museum te komen. Met al deze programma's nemen wij letterlijke en figuurlijke drempels weg en maken wij ons museum nog gastvrijer.

Rondleiding Nederlandse Gebarentaal
Wil je alles zien wat het Drents Museum te bieden heeft? Dan is deze rondleiding echt iets voor jou. De dove rondleider begint deze rondleiding natuurlijk bij het begin. Hij of zij vertelt je over de belangrijke rol die de monumentale gebouwen van het Drents Museum speelden in de geschiedenis van het mooie Drenthe. Daarna ga je samen met de rondleider de topstukken van het museum bekijken, zoals de boomstamkano van Pesse (de oudste boot ter wereld), het meisje van Yde en de rijke collectie art nouveau en art deco van het museum. 

Voor wie: iedereen die Nederlandse Gebarentaal spreekt
Wanneer: elke derde zaterdag van de maand om 13.30 uur (19 mei, 9 juni, 21 juli, 18 augustus, 15 september, 20 oktober, 17 november en 15 december 2018) Let op: in juni vindt de rondleiding plaats op de tweede zaterdag van de maand
Tijd: 13.30 - 14.45 uur
Prijs: € 8,50 per persoon (inclusief museumentree)
Reserveren is noodzakelijk via reserveringen@drentsmuseum.nl

Deze rondleiding is onderdeel van Musea in Gebaren. Musea in Gebaren wordt mede mogelijk gemaakt door NSGK (de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind), het VSB Fonds en het Revalidatiefonds.

Musea in Gebaren is een initiatief van Wat Telt! en Foam Fotografiemuseum Amsterdam.