Openingstijden

open: di t/m zo: 10.00 - 17.00 uur
gesloten: 27 maart t/m 15 april

+

Menu

Onvergetelijk Drents Museum

Een ontspannen en inspirerende middag bieden aan mensen met dementie en hun mantelzorgers: dat is het doel van Onvergetelijk Drents Museum. Tijdens de Onvergetelijk-rondleiding gaan deelnemers in een ongedwongen sfeer met elkaar in gesprek over wat ze zien in het museum.

De rondleiding werd opgezet vanuit de overtuiging dat het Drents Museum gastvrij, open en toegankelijk is voor iedereen. Dankzij Onvergetelijk heeft de afdeling Drenthe van Alzheimer Nederland het Drents Museum vorig jaar uitgeroepen tot 'Dementievriendelijk'.

Ik vond het FANTASTISCH, ik kon tenminste weer eens wat zeggen.’ – deelnemer Wim

Voor wie: mensen met dementie en hun mantelzorgers
Wanneer: op aanvraag
Waar: in de tentoonstellingen van het museum
Duur: 90 minuten
Prijs: € 100,- per groep van maximaal 10 deelnemers (inclusief museumentree) *
Reserveren: noodzakelijk via reserveringen@drentsmuseum.nl

* Voor deze rondleiding zijn een Museumkaart, ICOM-pas of andere kortingspassen niet geldig. 

Ben je geïnspireerd geraakt door Onvergetelijk en wil je zelf met deze methode voor mensen met dementie en hun dierbaren aan de slag? Dan is het goed om te weten dat je bij het opzetten van een programma voor deze doelgroep rekening houdt met een aantal specifieke aandachtspunten en werkzaamheden. Op de website www.onvergetelijkmuseum.nl vind je meer informatie.

 

Wereld Alzheimer Dag 2017
De Alzheimercafés in Nederland bestaan in 2017 twintig jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum en Wereld Alzheimer Dag organiseerde het Drents Museum samen met Alzheimer Nederland een Alzheimer Grand Café. Tijdens het Grand Café op donderdag 21 september werden er Onvergetelijk-rondleidingen gegeven en was er muziektheater. Zie hieronder een korte impresse van Wereld Alzheimer Dag 2017.