Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Onvergetelijk Drents Museum

Een ontspannen en inspirerende middag bieden aan mensen met dementie en hun mantelzorgers: dat is het doel van Onvergetelijk Drents Museum. Tijdens de Onvergetelijk-rondleiding gaan deelnemers in een ongedwongen sfeer met elkaar in gesprek over wat ze zien in het museum.

Door ‘samen te kijken’ krijgt de doelgroep de mogelijkheid om verhalen, ervaringen en gevoelens met elkaar te delen. Bijzonder is dat dit niet alleen leidt tot een verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met dementie, maar dat het ook positieve effecten heeft op mantelzorgers en de relatie tussen hen beiden.

De rondleiding werd opgezet vanuit de overtuiging dat het Drents Museum gastvrij, open en toegankelijk is voor iedereen. Dankzij Onvergetelijk heeft de afdeling Drenthe van Alzheimer Nederland het Drents Museum vorig jaar uitgeroepen tot 'Dementievriendelijk'.

Ik vond het FANTASTISCH, ik kon tenminste weer eens wat zeggen.’ – deelnemer Wim

Voor wie: mensen met dementie en hun mantelzorgers
Wanneer: op aanvraag
Waar: in de tentoonstellingen van het museum
Duur: 90 minuten
Prijs: € 125,- per groep van maximaal 10 deelnemers (inclusief museumentree) *
Reserveren: noodzakelijk via reserveringen@drentsmuseum.nl

* Groepen zijn inclusief mantelzorgers, waarbij gerekend wordt op één mantelzorger per persoon met dementie 
* Voor deze rondleiding zijn een Museumkaart, ICOM-pas of andere kortingspassen niet geldig. 

Ben je geïnspireerd geraakt door Onvergetelijk en wil je zelf met deze methode voor mensen met dementie en hun dierbaren aan de slag? Dan is het goed om te weten dat je bij het opzetten van een programma voor deze doelgroep rekening houdt met een aantal specifieke aandachtspunten en werkzaamheden. Op de website www.onvergetelijkmuseum.nl vind je meer informatie.