Openingstijden

Open: di t/m zo van 11.00 - 17.00 uur
Het museum is extra open op maandagen in de zomervakantie

+

Menu

Tijdens de reguliere openingstijden kan een museumbezoek enorm vermoeiend zijn door de vele indrukken die je in korte tijd te verwerken krijgt. Daarom hebben we een aantal vaste momenten gekozen waarop het mogelijk is om de tentoonstelling Henk Helmantel – Meesterschilder op een prikkelarme manier te bezoeken.

Tijdens prikkelarme openstellingen laten we slechts een beperkt aantal bezoekers toe. Ook dimmen we de verlichting. Bevat een tentoonstelling geluiden of muziekfragmenten, dan zetten we die uit. Op deze manier ontstaat er een rustige omgeving om het museum met zo min mogelijk omgevingsprikkels te beleven. Daarnaast is alle aanwezige medewerkers gevraagd om een zeer terughoudende, maar wel gastvrije houding aan te nemen. Ze spreken de bezoekers alleen op verzoek of bij calamiteiten aan. Op deze manier ontstaat er een rustige omgeving om de schilderijen met zo min mogelijk omgevingsprikkels te beleven.

Tot en met 5 september 2021 kun je tijdens jouw museumbezoek genieten van de kunstwerken van meesterschilder Henk Helmantel. In de Helmantel-tentoonstelling is een speciale ruimte gecreëerd waar je even tot rust kunnen komen. Er zijn hier zitplaatsen en er zijn flesjes water beschikbaar. Voor wie dat prettig vindt, zijn er oordoppen af te halen bij onze Infobalie. Het is natuurlijk ook mogelijk om je eigen koptelefoon mee te nemen. Als extra service is er een museumdocent in de tentoonstelling aanwezig die op verzoek meer kan vertellen over de kunstwerken. 

Met deze handleiding kun je je voorbereiden op jouw bezoek aan ons museum.

Voor wie: 
 
mensen die bijvoorbeeld door autisme, ziekte of beperking op een andere manier prikkels verwerken en soms lager in hun energie zitten, waardoor een museumbezoek als slopend ervaren kan worden.
Wanneer: 
 

Zondag 4 juli
Zondag 8 augustus
Zondag 5 september

Waar:   tentoonstellingszaal Helmantel
Tijd tussen 09.30 en 10.45
Prijs:  
 
€10,- (inclusief museumentree)
Reserveren:  Bestel jouw ticket(s) online: tickets.drentsmuseum.nl/prikkelarm