Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
gesloten op zaterdag 27 april 
open maandag 29 april, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Musea in Gebaren in Barbizon van het Noorden

Introductie

In samenwerking met Musea in Gebaren biedt het Drents Museum rondleidingen aan voor doven en slechthorenden. Hiermee maken wij onze collectie en kennis toegankelijk voor iedereen met een auditieve beperking. Onze museumdocenten Dennis en Bea leiden jullie graag rond door de tentoonstelling Barbizon van het Noorden - De ontdekking van het Drentse landschap 1850-1950. Zij vertellen jullie graag alles over het leven van de schilders en nemen je mee langs werken van grote kunstenaars als Israëls, Mesdag en Van Gogh.

Anton Mauve

Het eerste werk dat besproken wordt in deze reeks is het kunstwerk 'Groeten uit Vries' van Anton Mauve. Onze museumdocent Bea vertelt je meer over dit schilderij. Anton Mauve besloot rond 1880 om van Den Haag naar Drenthe te gaan om daar de natuur te gaan schilderen. Dit schilderij is geschilderd in de omgeving van Vries. Wist je trouwens dat het werk een bijnaam heeft …

Berend Groen

In deze video vertelt Bea over twee bijzondere kunstwerken van Berend Groen. Deze kunstenaar heeft deze schilderijen op een hele nauwkeurige en perfectionistische manier geschilderd. De schilderijen laten een specifieke plek in een landschap zien. Wist je dat de schilderijen een verborgen boodschap bevatten..? 

Willem Roelofs

Dennis vertelt in deze video over een schilderij van Willem Roelofs. Op het schilderij staat een hunebed afgebeeld. Drenthe staat bekend om de hunebedden, maar er heerst ook veel mysterie rondom de hunebedden. Dit was ook de reden waarom Roelofs een hunebed wilde schilderen.

Julius van de Sande Bakhuyzen 

Bea vertelt in deze video over een schilderij dat een prachtige weergave geeft van de natuur van Drenthe. Julius van de Sande Bakhuyzen was een groot natuurliefhebber en schilderde dan ook graag bomen, schapen en koeien. Wist je dat Van de Sande Bakhuyzen voor de natuur naar Drenthe is verhuisd?