Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Podcast: Chris Lebeau

Podcast 'Topstukken' - Vervalsen uit principe

Chris Lebeau schilderde in 1936 een portret van Sixta Heddema. Zij was niet alleen een goede vriendin en leerling van de kunstenaar, maar ook zaten zij samen in het verzet tegen de Duitse bezetting: "het perfectionisme van Lebeau kwam goed van pas bij het vervalsen van persoonsbewijzen".

Annemiek Rens, onze hoofdconservator, is te gast bij Albert Verlinde in de podcast ‘Topstukken’. In deze aflevering ‘Vervalsen uit principe’ vertelt Rens het verhaal achter één van de topstukken uit onze collectie ‘Portret van Sixta Heddema’ (1936). Ze neemt je mee in het leven van kunstenaar Chris Lebeau, die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn talent gebruikte om Joden uit handen van de Duitsers te houden.

Beluister hier de podcast (website Topstukken)

Chris Lebeau, Portret van Sixta Heddema, 1936

 

In de podcast ‘Topstukken’ vraagt Albert Verlinde, ambassadeur van de BankGiro Loterij, aan experts van musea, theaters en andere instellingen naar hun meest opmerkelijke objecten en de verhalen daarbij.​


Tip: Podcast Praot Drents Met Mij

Het Huus van de Taol heeft in samenwerking met RTV Drenthe de eerste Drentstalige podcast gemaakt: Praot Drents Met Mij. In deze podcast praat directeur van het Huus van de Taol Renate Snoeijing met bekende Drenten over de rol die de Drentse taal in hun leven speelt. In deze aflevering is onze directeur Harry Tupan te gast.