Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
gesloten op zaterdag 27 april 
open maandag 29 april, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Podcast: Praot Drents Met Mij

In Praot Drents Met Mij gaat Renate Snoeijing, directeur van het Huus van de Taol, in gesprek met bekende Drenten over de rol die de Drentse taal speelt in hun leven. Praten zij nog regelmatig Drents? Zijn er plekken waar ze nu geen Drents praten, maar dat wel zouden willen? En hoe goed scoren ze op de Drentse Doemstok? Harry Tupan, directeur van het Drents Museum, is na William Bossong de tweede gast. Verrassend, want niet veel mensen weten dat hij vloeiend Drents spreekt. Tupan: 'Niemand die mij zöt die denkt: dat is een echte Drent. Maor dat ben ik wel!' 

Harry Tupan is als enig kind opgegroeid in een gezin met twee culturen: een Drentse moeder en een Indische vader. "De ene dag kregen we bij Drentse opoe snert en boerenkool, aandre dag bij opoe uut Indonesië gungen we aan de riest. Zo gung dat, van alle kanten wat. Maar ik ben hier geboren en getogen, daor giet het um natuurlijk."

Drentse Doemstok
Maar hoe Drents is onze directeur nu eigenlijk? Kiest hij voor de fietse of auto? Welke lekkernij laat hij niet staan: dreuge worst of kroket?  En als hij moet kiezen qua muziek, welke band heeft dan zijn voorkeur Mooi Wark of BLØF? Luister nu naar de podcast via Spotify of de website van RTV Drenthe.

Beluister de podcast via RTV Drenthe

Beluister de podcast via Spotify
 


Vlnr: Harry Tupan (directeur Drents Museum), Renate Snoeijing (directeur Huus van de Taol), Loes van der Laan (presentator RTV Drenthe)

 


 

Verder luisteren: podcast Topstukken

Op zoek naar nog een interressante culturele podcast? Luister dan naar de podcast Topstukken waarin Albert Verlinde, ambassadeur van de BankGiro Loterij, aan experts van musea, theaters en andere instellingen vraagt naar hun meest opmerkelijke objecten uit de collectie. In een van deze podcast is onze hoofdconservator Annemiek Rens te gast. In deze aflevering vertelt Rens het verhaal achter één van de topstukken uit onze collectie ‘Portret van Sixta Heddema’ (1936). 

Beluister Topstukken podcast