Openingstijden

gesloten tot 1 juni 2020

+

Menu

#VraaghetDM

Omdat we de komende weken helaas gesloten zijn, gaan we onze kunst en kennis op een andere manier met jullie delen. Stel je vragen via Facebook, Instagram, Twitter of communicatie@drentsmuseum.nl.

We horen graag van jullie! #vraaghetDM

 

Video 1: Schilderij 'Koetsreizigers in Schipborg' van Albarta ten Oever
 

Veel van jullie vragen om een digitale rondleiding door de tentoonstelling Barbizon van het Noorden. Daar zijn we direct mee aan de slag gegaan.

Met veel plezier delen we hierbij onze eerste #vraaghetDM video! Tanja, medewerker Educatie bij het Drents Museum, licht in deze video een specifiek werk uit, uit de tentoonstelling Barbizon van het Noorden. Het gaat om het schilderij Koetsreizigers in Schipborg van Albarta ten Oever, gemaakt in 1806.

 

Video 2: Schilderij 'Het hunebed van Tynaarlo' van Willem Roelofs
 

Hierbij delen we alweer de tweede #VraaghetDM video! We blijven nog even in de tentoonstelling  Barbizon van het Noorden. In dit filmpje staat Kees Dinkla, medewerker educatie, stil bij één van Willem Roelofs kunstwerken, namelijk Het hunebed van Tynaarlo. Wist je dat Roelofs één van de eerste kunstenaars is die naar Drenthe ging om in de buitenlucht te schilderen?

Niet alleen krijgen we veel vragen binnen over de Barbizon-tentoonstellling. Ook zijn mensen erg benieuwd naar waar ons meisje van Yde op dit moment is. Dat ontdek je in de volgende VraaghetDM-video! 

 

Video 3: Het meisje van Yde en ons depot
 

Op onze #VraaghetDM oproep kregen we meerdere vragen over het meisje van Yde én het verzoek om eens een inkijkje te geven binnen in ons depot. Carola Steenbergen, onze coördinator collectiemanagement, vertelt je in deze video wat een depot is, wat wij in ons depot hebben opgeslagen en waar je rekening mee moet houden bij het bewaren van objecten. Ook laat ze je zien waar het meisje van Yde nu ligt!