Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
gesloten op zaterdag 27 april 
open maandag 29 april, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Platform Drentse Musea

Het Platform Drentse Musea is de provinciale organisatie ter ondersteuning van de musea in Drenthe. Het Platform adviseert, verbindt en ondersteunt 55 Drentse musea bij het in stand houden en ontsluiten van het Drentse culturele erfgoed. 

Kennisdeling en professionele ondersteuning van deze musea op het gebied van bedrijfsvoering, publiek & presentatie, collectie en marketing & communicatie zijn de belangrijkste taken. Daarnaast bevordert het Platform het opstarten van samenwerkingsverbanden voor deze onderdelen en richt het Platform zich op de gezamenlijke promotie van de musea in Drenthe o.a. via de website drentsemusea.nl.

Op drentsemusea.nl staan alle 55 Drentse musea met informatie, foto's en filmpjes vermeld en kun je de activiteiten van de musea bekijken. Ook kun je zoeken in de collecties van de Drentse musea. Op deze website vind je ruim 3.000 objecten uit onze collectie. 

Meer informatie over de taken en activiteiten van het Platform Drentse Musea, vind je via de website platformdrentsemusea.nl