Openingstijden

di t/m zo van 10.00 - 18.00 uur
in vakanties ook maandag open

+

Menu

Van Gogh Europe

Van Gogh Brabant vormt samen met erfgoedlocaties in België en Frankrijk het initiatief Van Gogh Europe. Drie landen, zes musea, negen erfgoedlocaties en veertien steden werken binnen Van Gogh Europe samen aan het behouden, ontwikkelen en delen van het erfgoed van Vincent van Gogh. Het Drents Museum is een van de aangesloten musea. Eerder sleepte Van Gogh Europe een nominatie als European Cultural Tourism Destination in de wacht.

Vincent van Gogh (1853-1890) is een van de meest geliefde kunstenaars ter wereld. Zijn schilderijen, tekeningen en brieven inspireren jong en oud. Route Van Gogh Europe maakt het mogelijk om de diverse locaties te bezoeken waar Vincent van Gogh heeft gewoond en waar zijn kunst is te zien. Samen vertellen ze het levensverhaal van de kunstenaar en laten zijn ontwikkeling zien: van het kleine jongetje in Zundert tot een van de grote kunstenaars die de kunstgeschiedenis een nieuwe richting zou geven.

Missie Van Gogh Europa
Stichting Van Gogh Europe is een samenwerkingsverband tussen Europese locaties en collecties die verbonden zijn met het leven en werk van Vincent van Gogh. Zij streeft ernaar om Van Goghs culturele erfgoed voor een breed publiek toegankelijk te maken om huidige en toekomstige generaties te inspireren, te verenigen en aan te spreken.

Klik hier voor meer informatie over Van Gogh Europe.