Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
gesloten op zaterdag 27 april 
open maandag 29 april, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Van Gogh Europe

Onder de naam Stichting Van Gogh Europe hebben 14 partners (die circa 25 locaties en musea vertegenwoordigen) in Nederland, België en Frankrijk zich verenigd. Samen zetten zij zich in voor het behoud en de collectieve promotie van Van Goghs Europese erfgoed. Zij streeft ernaar om Van Goghs culturele erfgoed voor een breed publiek toegankelijk te maken en om huidige en toekomstige generaties te inspireren, te verenigen en aan te spreken. Het Drents Museum in Assen is sinds 2019 aangesloten bij dit netwerk.

Vincent van Gogh was een Europeaan avant la lettre: de kunstenaar reisde veel door Europa, woonde in 4 verschillende landen, op meer dan 20 verschillende plaatsen. Hij was altijd op zoek naar de ‘gewone’ man en observeerde ze in hun dagelijkse gewoonten en omgeving. Hij was ook vooral geïnteresseerd in de natuur.
Van Gogh probeerde altijd te leren van wat hij zag en daarop te reflecteren in zijn schilderijen en brieven. Zo inspireert en raakt Van Gogh mensen tot op de dag van vandaag.

Precies daarom is het verhaal van zijn leven de ideale manier van verhalen vertellen, die het netwerk Van Gogh Europe  de kans geeft om het belang van een Europese, grensoverschrijdende, culturele samenwerking en samenhang op een toegankelijke manier aan een breed publiek te laten zien en eraan te laten deelnemen

Klik hier voor meer informatie over Van Gogh Europe.