Openingstijden

di t/m zo: 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Energie

Goed dat je met je groep aan de slag gaat met energie! Codename: Energy is geschikt als spannend en leerzaam uitstapje, als ideale start of juist als daverend slotakkoord van een lessenserie over energie en duurzaamheid. Met een goede voorbereiding haal je het maximale uit het bezoek aan het Drents Museum. Op deze pagina vind je allerlei tips om een boeiende lessenserie over energie te maken. Door Codename: Energy worden leerlingen zich bewust van het belang van duurzaamheid. Dat gebeurt met een positieve insteek. De boodschap is namelijk dat leerlingen zelf invloed hebben op hoe onze planeet er in de toekomst uit zal zien. 

Energie
Energie verbindt generaties. Alles wat wordt bedacht en gedaan op het gebied van energie heeft invloed op mens, landschap en milieu. Wat onze voorouders hebben bedacht en gedaan, bepaalt hoe wij er nu voor staan. En wat wij op onze beurt doen, heeft invloed op de generaties na ons. Want we gebruiken met zijn allen heel veel energie: om te douchen, bellen, gamen enzovoort. Dat levert veel CO2 en andere broeikasgassen op. De uitstoot van deze gassen heeft grote gevolgen voor onze wereld. 

Een energiek avontuur
Genieke Sterk (Ilse Warringa van Klokhuis en Welkom in de Gouden Eeuw) en Storm Roosting (Sergio IJssel van Klokhuis en Flikken Maastricht) werken in het gaafste lab van de wereld, namelijk het E-Lab. In dit lab doen zij onderzoek naar energie. Genieke en Storm staan op het punt een ontdekking te doen die de wereld gaat veranderen, maar daar hebben ze hulp bij nodig! Tijdens het avontuur dat volgt, worden de leerlingen uitgedaagd om op een speelse en avontuurlijke manier na te denken over en aan de slag te gaan met energie. 

Drenthe
Uiteraard komt de Drentse energiegeschiedenis aan bod in Codename: Energy. De provincie Drenthe was namelijk eeuwenlang dé energieprovincie van Nederland. Turf, aardolie en aardgas, Drenthe heeft het allemaal. In Codename: Energy ontdekken de bezoekers hoe onze voorouders de energievoorraden vinden en gebruiken.