Openingstijden

gesloten tot en met 25 januari 2022

+

Menu

Energy Challenges

Energy Challenges is het project waar gedrag en techniek samenkomen en jongeren het verschil maken! Jongeren op basis- en voortgezet onderwijs worden uitgedaagd om op eigen wijze campagne te voeren voor energiebesparing en duurzaamheid op school en omgeving. Spelenderwijs ontdekken jongeren hun talent en maken ze kennis met de wondere wereld van duurzaamheid, energie en techniek. 

Scholen in Nederland spenderen op jaarbasis 670 miljoen euro aan energielasten. Voor een school in het primair onderwijs komt dit uit op ongeveer € 19.580,-, zo'n € 90,- per leerling. De energiekosten voor een leerling in het voortgezet onderwijs zijn rond de € 150,- per jaar. Dat zijn grote bedragen die niet aan opleiding besteed kunnen worden. 
 

Doe mee!

Kijk voor meer informatie en deelnemen op www.energychallenges.nl


 

Gesloten

In navolging van de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het coronavirus, is het Drents Museum gesloten tot en met 25 januari 2022. Alle evenementen en publieksactiviteiten van het museum zijn tot en met 25 januari 2022 geannuleerd. De Museumshop is wel weer te bezoeken en is open van dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur met Coronacheck en mondkapje.
Wil je een melding ontvangen wanneer we weer open gaan? Meld je dan aan voor een ticket alert.