Openingstijden

di t/m zo 10.00 - 18.00 uur

+

Menu

MBO

Erfgoed van wereldklasse en kunst van topniveau. Dat is het Drents Museum ten voeten uit. Wij bieden onderwijsprogramma’s aan bij onze archeologiecollectie, bij de kunstcollectie rond 1900 en natuurlijk bij al onze grote internationale tentoonstellingen.
 

Viva la Frida!
 

Als ze 18 is, begint de Mexicaanse Frida Kahlo met schilderen. Ze maakt honderden tekeningen en zeker 140 schilderijen voordat ze op haar 47ste overlijdt. Kahlo is vooral bekend vanwege haar zelfportretten. Het zijn er 55 en ze zitten boordevol symbolen. Zo verwijzen spijkers en prikkeldraad naar de pijn die ze altijd heeft na een busongeluk. Dieren symboliseren de kinderen die ze niet kan krijgen of staan voor het Mexico van voor de Spaanse overheersing. Met de objecten en symbolen laat Kahlo zien hoe ze zich voelt en wat haar standpunten zijn. Ze verbeeldt haar identiteit.

In ons onderwijsprogramma voor het MBO is ‘identiteit’ het uitgangspunt. Dat sluit mooi aan op de belevingswereld van jongeren. Het programma bestaat uit een museumbezoek en een verdiepende les in het kader van LOB (optioneel).

Museumbezoek
Samen met een museumdocent onderzoeken je studenten de symboliek in de kunstwerken van Frida Kahlo. Ook proberen ze meer over hun eigen identiteit te weten te komen. Waar staan ze voor, wat vinden ze belangrijk, wat willen ze bereiken? Met behulp van een enorme keuze aan objecten en achtergronden, maakt elke student uiteindelijk een eigentijds fotoportret à la Kahlo.

LOB-les
Na afloop van het museumbezoek bestaat de mogelijkheid om zelf met de studenten dieper in te gaan op het thema ‘identiteit’: bij deze tentoonstelling is een LOB-les ontwikkeld die de studenten dieper na laat denken over de verschillende facetten van hun identiteit, onder andere in relatie tot de beroepspraktijk. De les sluit aan bij de verschillende dimensies van Burgerschap.

Voor wie:

Geschikt voor alle niveaus in het MBO

Wanneer:

op aanvraag

Tijd:

Op maandag, dinsdag en woensdag tussen 8.45 en 10.15 uur

Duur:

75 minuten 

Prijs:

€ 4 per student (inclusief entree) (max. 30 studenten)

 

Informatie en reserveren
 

Wil je langskomen met de klas? Vul het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op.

​Voor meer informatie over het programma neem je contact op met de afdeling Educatie via 0592 - 377 775 of educatie@drentsmuseum.nl