Openingstijden

open: di t/m zo: 10.00 - 17.00 uur
gesloten: 27 maart t/m 15 april

+

Menu

MBO

Erfgoed van wereldklasse en kunst van topniveau. Dat is het Drents Museum ten voeten uit. Wij bieden onderwijsprogramma’s aan bij onze archeologiecollectie, bij de kunstcollectie rond 1900 en natuurlijk bij al onze grote internationale tentoonstellingen.

 

Sterven in schoonheid – De wereld van Pompeï en Herculaneum

Bijna tweeduizend jaar geleden verwoest een vulkaanuitbarsting Pompeï en Herculaneum. Hoe leven de inwoners van deze Italiaanse steden voor die verschrikkelijke ramp? Hoe zien hun interieurs eruit, hun standbeelden, gebruiksvoorwerpen en sieraden?Wat vinden zij mooi? En lijkt dat eigenlijk op wat jij mooi vindt? Je komt er tijdens dit programma achter, tijdens een zoektocht langs topstukken die de bekendste vulkaanuitbarsting ooit overleefd hebben.

In ons onderwijsprogramma voor het MBO is ‘identiteit’ het uitgangspunt. Dat sluit mooi aan op de belevingswereld van jongeren. Het programma bestaat uit een museumbezoek en een verdiepende les in het kader van LOB (optioneel).

 

Museumbezoek

Samen met een museumdocent onderzoeken je studenten de symboliek in de eeuwenoude kunstwerken uit Pompeï en Herculaneum. Ook proberen ze meer over hun eigen identiteit te weten te komen. Waar staan ze voor, wat vinden ze belangrijk, wat willen ze bereiken?

Burgerschap

Na afloop van het museumbezoek bestaat de mogelijkheid om zelf met de studenten dieper in te gaan op het thema ‘identiteit’: Bij deze tentoonstelling is een LOB-les beschikbaar waarin we de studenten aanmoedigen om dieper na te denken over de verschillende facetten van hun identiteit, onder andere in relatie tot de beroepspraktijk. De les sluit aan bij de verschillende dimensies van Burgerschap.

Voor wie geschikt voor alle niveaus in het MBO
Wanneer op aanvraag
Tijd op aanvraag
Duur: 75 minuten
Prijs € 4,- per student (inclusief entree) maximaal 30 stu

 

Informatie en reserveren

Wil je langskomen met de klas? Vul het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op. Voor meer informatie over het programma neem je contact op met de afdeling Educatie via 0592 - 377 775 of educatie@drentsmuseum.nl.