Openingstijden

T/m 30 aug: ma t/m zo: 11.00 - 17.00 uur
Vanaf 1 sept: di t/m zo: 11.00 - 17.00 uur

Koop voor je bezoek online een ticket

+

Menu

De ontdekking van Drenthe

Gewapend met potlood, veldezel en verftubes trotseren kunstenaars tussen 1850 en 1950 het woeste, maar wonderschone Drentse landschap. Door de industrialisatie en de groei van de steden verandert Nederland razendsnel. Kunstenaars uit de grote steden gaan op zoek naar de ongerepte natuur en vinden die in Drenthe. En het zijn niet de minste kunstenaars die Drenthe aandoen. Onder hen veel toppers zoals Egbert van Drielst, Hendrik Willem Mesdag en … Vincent van Gogh. Wil je middenin de winter toch een keer lekker naar buiten met je leerlingen zonder koud en nat te worden? Dan is deze tentoonstelling een uitstekende keuze! We trekken samen de natuur in en verkennen de dieren- en plantenwereld. We analyseren de verschillende landschapstypen in Drenthe en gaan met de leerlingen in gesprek over wat de (Drentse) natuur nou eigenlijk voor hen betekent. Tussen neus en lippen door leren de leerlingen spelenderwijs hoe rijk en gevarieerd de Drentse taal is. Een programma waarin natuniek, taal (Nederlands én Drents) en - natuurlijk - kunst op een verrassende manier worden gecombineerd. Ook te boeken via de CulMo!

Voor wie: bovenbouwleerlingen van het basisonderwijs (groep 5 t/m 8)
Wanneer: op aanvraag
Lengte: 75 minuten
Prijs: € 4

Informatie en reserveren
Wil je langskomen met de klas? Vul het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op. Voor meer informatie over het programma neem je contact op met de afdeling Educatie via 0592 - 377 721 of educatie@drentsmuseum.nl

Tip: bespreek van tevoren met onze medewerkers waar je in de klas mee bezig bent, zodat wij daarop in kunnen spelen tijdens het museumbezoek.

Nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van al onze nieuwe tentoonstellingen en onderwijsprojecten? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief voor het Primair Onderwijs. Drie keer per jaar versturen wij een digitale nieuwsbrief naar het onderwijs.