Cato is een kat en ze werkt in het Drents Museum. ‘s Avonds en ‘s nachts - als alle mensen weg zijn - past zij op het museum. En weet je wat ze vooral moet doen? Op muizen jagen! In ‘Krieg nou wat ... ‘n museumkat’ maken de kleuters samen met Cato een verrassend rondje door het museum. Ze kijken heel goed naar schilderijen, naar de beelden en naar spullen die soms wel duizenden jaren oud zijn. Daarna gaan ze zelf aan de slag. De deuren van het museum gaan namelijk bijna open. Is het Cato gelukt om alle muizen weg te jagen? Hopelijk hebben er geen muizen aan de spullen van het museum gezeten … De kinderen gaan dat controleren. Ook helpen ze met het maken van een verzameling, met schoonmaken, het restaureren van lijsten en het aanvullen van de winkelvoorraad. Een paar leerlingen mogen zelfs het materiaal van de beveiligers uitproberen!
Achter de schermen kijken, de museummedewerkers helpen, leren wat een museum is en wat er allemaal moet gebeuren voordat een museum open kan, nieuwe woorden leren. Dat zit allemaal in Krieg nou wat ... ‘n museumkat. Het laagdrempelige programma sluit aan op verschillende doelen uit de inhoudslijnen beeldende vorming en cultureel erfgoed. Museumdocenten die ervaring hebben in het werken met jonge kinderen begeleiden het programma.
Laat je leerlingen op een speelse en avontuurlijke manier te laten kennismaken met een museum!
Voor wie: Primair Onderwijs (onderbouw)
Wanneer: op aanvraag
Prijs: € 4,00 per leerling
Duur: 75 minuten
Informatie en reserveren
Wil je langskomen met de klas? Vul het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op. Voor meer informatie over het programma neem je contact op met de afdeling Educatie via 0592 - 377 775 of educatie@drentsmuseum.nl
Tip: bespreek van tevoren met onze medewerkers waar je in de klas mee bezig bent, zodat wij daarop in kunnen spelen tijdens het museumbezoek.
Nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van al onze nieuwe tentoonstellingen en onderwijsprojecten? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief voor het Primair Onderwijs. Drie keer per jaar versturen wij een digitale nieuwsbrief naar het onderwijs.