Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
vanaf 10 juli ook open op maandagen 

+

Menu

Menyala -  De buitengewone geschiedenis van de Molukkers in Drenthe
Na de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog komen vanaf 1951 duizenden Molukkers terecht in Drenthe. De meeste dromen van een terugkeer naar de Molukken. Toch blijven veel van de Molukkers in Drenthe, net als hun kinderen en kleinkinderen.

Tijdens dit programma krijgen leerlingen aan de hand van persoonlijke voorwerpen met bijzondere verhalen inzicht in de geschiedenis en ervaringen van Molukkers in Drenthe. Daarbij is er speciale aandacht voor de blik van jonge Molukkers, waarmee het Drents Museum samen de tentoonstelling heeft gemaakt.

Programmatijden
Dit programma is te boeken van 17 april 2023 tot en met 29 september 2023.

Praktische informatie
Voor wie (groepen): 7 - 8
Sluit aan bij: Cultureel erfgoed, geschiedenis
Max. aantal leerlingen: 40 
Benodigde begeleiding: 1 begeleider per 20 leerlingen
Boekingsperiode: 17 april 2023 - 29 september 2023
Lesmateriaal: Lesbrief
Duur: 75 min.
Kosten: € 4,- per leerling
Locatie: Assen

Informatie en reserveren 

Wil je langskomen met de klas? Vul het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op. Voor meer informatie over het programma neem je contact op met de afdeling Educatie & Participatie via 0592 - 377 775 of educatie@drentsmuseum.nl

Tip: bespreek van tevoren met onze medewerkers waar je in de klas mee bezig bent, zodat wij daarop in kunnen spelen tijdens het museumbezoek.

Nieuwsbrief 

Op de hoogte blijven van al onze nieuwe tentoonstellingen en onderwijsprojecten? Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor het primair onderwijs. Drie keer per jaar versturen wij een digitale nieuwsbrief naar het onderwijs.