Openingstijden

Geopend: di t/m zo: 11 - 17 uur
Toegang alleen met vooraf gekocht ticket

+

Menu

Mysterie in het veen - een online rollenspel

Mysterie in het veen

Vanaf januari 2021 wordt er een derde online les toegevoegd aan het aanbod. In deze archeologieles worden de leerlingen, onder begeleiding van een museumdocent, onderdeel van een spannend, interactief verhaal. 
De leerlingen reizen terug naar de Romeinse tijd en stappen in de voetsporen van de Drentse dorpelingen. In een sfeervolle en verhalende vorm maken de leerlingen kennis met het leven van tweeduizend jaar geleden en de topstukken uit de archeologische collectie, waaronder het meisje van Yde.* 

Voor wie: 
 

Bovenbouwleerlingen van het basisonderwijs (groep 7 en 8) en onderbouwleerlingen (brugklas) van het voortgezet onderwijs 

Wanneer: 

op aanvraag vanaf januari 2021

Prijs: 

€4,- per leerling

Duur: 

60 tot 75 min exclusief eerste introductie en opstarten van de les 

NB:

Maximaal één schoolklas per les 

Kerndoelen
Dit programma sluit aan bij de volgende kerndoelen:
Primair Onderwijs
52: leren over kenmerkende aspecten van tijdvak van jagers en boeren en tijdvak van Grieken en Romeinen
53: gebeurtenissen Nederlandse geschiedenis verbinden aan wereldgeschiedenis

Benodigdheden
Bij een les in het klaslokaal: een laptop/pc/tablet met (ingebouwde) webcam en microfoon, die aangesloten is op een groot klassikaal scherm/digibord en met werkend geluid, daarnaast opgeladen mobiele telefoons of tablets met hoofdtelefoons voor leerlingen (individueel, of zo niet mogelijk in kleine groepjes) met internetverbinding. 
Bij een les bij de leerlingen thuis: bij iedere leerling (en docent) thuis een laptop/pc/tablet met (ingebouwde) webcam, microfoon en een internetverbinding, en een opgeladen mobiele telefoon. 

*Onze afdeling archeologie is momenteel gesloten vanwege verbouwing en herinrichting. Momenteel zijn niet alle stukken van de afdeling archeologie te zien, maar het meisje van Yde is op veler verzoek sinds 5 september wel weer te bewonderen. Dit programma kan dan ook goed gebruikt worden ter vervanging van een bezoek aan onze archeologische collectie. 

Informatie en reserveren

Wil je een (online) onderwijsprogramma boeken? Vul dan het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op.  

Voor meer informatie over het programma neem je contact op met de afdeling Educatie via educatie@drentsmuseum.nl.  

Wij raden je aan een onderwijsprogramma minimaal twee weken van tevoren te reserveren. Reserveer je te laat, dan kan het voorkomen dat wij geen plek meer hebben op de dag en tijd van je voorkeur. 

Vooraf reserveren is noodzakelijk via reserveringen@drentsmuseum.nl

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al onze nieuwe tentoonstellingen en onderwijsprojecten? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief voor het Primair Onderwijs. Drie keer per jaar versturen wij een digitale nieuwsbrief naar het onderwijs.