Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Online ontdekkingstocht: Rondsnuffelen in de 18de eeuw

Rondsnuffelen in de 18de eeuw

Nu beschikbaar: de online ontdekkingstocht (in 360°) door Het Grootste Poppenhuis van Nederland. Middenbouw- en bovenbouwleerlingen van het basisonderwijs krijgen van de 18e-eeuwse bewoners van het huis uitleg over de verschillende kamers. Tallechien Jans, de huishoudster van de familie Van Lier, neemt de groep tijdens dit programma mee op ontdekkingsreis door het Ontvangershuis. Ze vertelt over de geschiedenis van de welgestelde familie en daagt de leerlingen uit om op zoek te gaan naar voorwerpen die er tegenwoordig heel anders uitzien. Ook krijgen de leerlingen speelse opdrachten waarmee ze het huis in 360 graden kunnen verkennen.  Zelfstandig ontdekken de leerlingen verschillen tussen toen en nu en kunnen ze zich verwonderen over deze bijzondere periode dankzij allerlei gekke weetjes.

Tijdens deze unieke, virtuele reis komen de leerlingen en hun docenten erachter dat de wereld er 250 jaar geleden heel anders uitzag! Want wist jij dat de mensen in die tijd pruiken dragen en rijke mensen hun gezicht wit schminken en zich niet vaker dan twee keer per jaar wassen?

Voor wie: middenbouw- en bovenbouwleerlingen van het basisonderwijs (groep 5/m 8)
Wanneer: op aanvraag 
Prijs: € 2,- per leerling
Duur: circa 30 minuten

          

In samenwerking met:   

Kerndoelen

Dit programma sluit aan bij het volgende kerndoel van het Primair Onderwijs:

  • 48: leren over kenmerkende aspecten en vergroting inleving in tijdvak van pruiken en revoluties

Benodigdheden

Bij een les in het klaslokaal: 

  • Per een of twee leerlingen een laptop/pc/tablet met internetverbinding en een hoofdtelefoon (in tweetallen oortelefoons/oortjes). 

Bij een les bij de leerlingen thuis:

  • Bij iedere leerling thuis een tablet/laptop/pc met internetverbinding. 

 

Informatie en boeken

Vul het aanvraagformulier in om dit programma te boeken. Wij nemen dan contact met je op. 
Wil je meer informatie over het programma? Neem dan contact op met onze afdeling Educatie via educatie@drentsmuseum.nl.  

Reserveer een onderwijsprogramma bij voorkeur minimaal twee weken van tevoren. Reserveer je later, dan kan het voorkomen dat wij geen plek meer hebben op de dag en tijd van je voorkeur. 

 

 

 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al onze nieuwe tentoonstellingen en onderwijsprojecten? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief voor het Primair Onderwijs. Drie keer per jaar versturen wij een digitale nieuwsbrief naar het onderwijs.