Openingstijden

Geopend: di t/m zo: 11 - 17 uur
Toegang alleen met vooraf gekocht ticket

+

Menu

Rondsnuffelen in de 18de eeuw - een online ontdekkingstocht

Rondsnuffelen in de 18de eeuw

Vanaf 4 oktober kan er ook een online ontdekkingstocht (in 360°) door Het Grootste Poppenhuis van Nederland geboekt worden. Middenbouw- en bovenbouwleerlingen van het basisonderwijs krijgen van de 18e-eeuwse bewoners van het huis uitleg over de verschillende kamers. Tallechien Jans, de huishoudster van de familie Van Lier, neemt de groep tijdens dit programma mee op ontdekkingsreis door het Ontvangershuis. Ze vertelt over de geschiedenis van de welgestelde familie en daagt de leerlingen uit om op zoek te gaan naar voorwerpen die er tegenwoordig heel anders uitzien. Ook krijgen de leerlingen speelse opdrachten waarmee ze het huis in 360 graden kunnen verkennen. 
Zelfstandig ontdekken de leerlingen verschillen tussen toen en nu en kunnen ze zich verwonderen over deze bijzondere periode dankzij allerlei gekke weetjes.

Tijdens deze unieke, virtuele reis komen de leerlingen en hun docenten erachter dat de wereld er 250 jaar geleden heel anders uitzag! Want wist jij dat de mensen in die tijd pruiken dragen en rijke mensen hun gezicht wit schminken en zich niet vaker dan twee keer per jaar wassen?

Voor wie:  middenbouw- en bovenbouwleerlingen van het basisonderwijs (groep 5/m 8) 
Wanneer:  op aanvraag vanaf 4 oktober 
Prijs:  €2,- per leerling 
Duur:  circa 30 min

Kerndoelen
Dit programma sluit aan bij kerndoel 48 van het Primair Onderwijs: leren over kenmerkende aspecten en vergroting inleving in tijdvak van pruiken en revoluties.

Benodigdheden
Bij een les in het klaslokaal: voor iedere leerling (zo niet mogelijk in tweetallen) een tablet/laptop/pc met internetverbinding en een hoofdtelefoon (in tweetallen oortelefoons/oortjes). 
Bij een les bij de leerlingen thuis: bij iedere leerling thuis een tablet/laptop/pc met internetverbinding. 
 

Informatie en reserveren

Wil je een (online) onderwijsprogramma boeken? Vul dan het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op.  

Voor meer informatie over het programma neem je contact op met de afdeling Educatie via educatie@drentsmuseum.nl.  

Wij raden je aan een onderwijsprogramma minimaal twee weken van tevoren te reserveren. Reserveer je te laat, dan kan het voorkomen dat wij geen plek meer hebben op de dag en tijd van je voorkeur. 

Vooraf reserveren is noodzakelijk via reserveringen@drentsmuseum.nl

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al onze nieuwe tentoonstellingen en onderwijsprojecten? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief voor het Primair Onderwijs. Drie keer per jaar versturen wij een digitale nieuwsbrief naar het onderwijs.