Openingstijden

dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur
in vakanties ook op maandag open!

(let op: KINK is open van dinsdag t/m zaterdag)

+

Menu

Tijdreizen met Drentse kunstenaars

Is kijken naar kunst moeilijk? Helemaal niet! Iedereen kan het en het is superleuk om te doen. In het project ‘Tijdreizen met Drentse kunstenaars’ gaan de leerlingen aan de slag met een aantal heel eenvoudige manieren om kunstwerken te beschouwen. Samen naar kunst kijken, erover filosoferen en lekker je fantasie laten gaan staan centraal. We gaan proberen om verhalen uit diverse kunstwerken te halen en maken er zelf ook weer nieuwe verhalen bij. De leerlingen ontdekken dat samen naar kunst kijken en met kunst bezig zijn eigenlijk één grote ontdekkingsreis is. Alle ontdekkingen vormen samen een prachtig verhaal. Niets is goed, niets is fout.

Het project bestaat uit vier lessen. Eén daarvan wordt door een museumdocent van het museum gegeven en de tweede lange les door vakdocenten van ICO Vakcentrum voor Kunst en Cultuur. Als aanvulling hierop zijn er twee lessen ontwikkeld waarmee de leerkracht zelf meer verdieping kan geven aan het project. Dit project is te boeken via Cultuurmenu Assen.

Voor wie: bovenbouwleerlingen van het basisonderwijs (groep 5 t/m 8)
Wanneer: op aanvraag
Lengte: 75 minuten
Prijs: € 4
 

Informatie en reserveren
Wil je langskomen met de klas? Vul het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op. Voor meer informatie over het programma neem je contact op met de afdeling Educatie via 0592 - 377 721 of educatie@drentsmuseum.nl

Tip: bespreek van tevoren met onze medewerkers waar je in de klas mee bezig bent, zodat wij daarop in kunnen spelen tijdens het museumbezoek.

Nieuwsbrief
​Op de hoogte blijven van al onze nieuwe tentoonstellingen en onderwijsprojecten? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief voor het Primair Onderwijs. Drie keer per jaar versturen wij een digitale nieuwsbrief naar het onderwijs.