Openingstijden

T/m 7 okt, di t/m zo: 11.00 - 17.00 uur
Vanaf 8 okt, ma t/m zo: 10.00 - 18.00 uur, 
vr: 10.00 - 22.00 uur
Tickets uitsluitend online verkrijgbaar

+

Menu

Viva la Frida!

Als ze 18 is, begint de Mexicaanse Frida Kahlo met schilderen. Ze maakt honderden tekeningen en zeker 140 schilderijen voordat ze op haar 47ste overlijdt. Kahlo is vooral bekend vanwege haar zelfportretten. Het zijn er 55 en ze zitten boordevol symbolen. Zo verwijzen spijkers en prikkeldraad naar de pijn die ze altijd heeft na een busongeluk. Dieren symboliseren de kinderen die ze niet kan krijgen of staan voor het Mexico van voor de Spaanse overheersing. Met de objecten en symbolen laat Kahlo zien hoe ze zich voelt en wat haar standpunten zijn. Ze verbeeldt haar identiteit.

In dit onderwijsprogramma is ‘identiteit’ het uitgangspunt. Dat sluit mooi aan op de belevingswereld van jongeren. Samen met een museumdocent onderzoeken je leerlingen de symboliek in de kunstwerken van Frida Kahlo. Ook proberen ze meer over hun eigen identiteit te weten te komen. Waar staan ze voor, wat vinden ze belangrijk, wat willen ze bereiken? Met behulp van een enorme keuze aan objecten en achtergronden, maakt elke leerling uiteindelijk een eigentijds fotoportret à la Kahlo.
 

Voor wie: bovenbouwleerlingen basisonderwijs (groep 5 t/m 8) 
Wanneer: op aanvraag
Tijd: Op maandag, dinsdag en woensdag tussen 8.45 en 10.15 uur
Duur: 75 minuten 
Prijs: € 4 per leerling 
Max: 30 leerlingen

 

We hopen jullie weer te kunnen ontvangen bij de tentoonstelling 'Henk Helmantel- Meesterschilder'. Mocht fysiek bezoek niet mogelijk zijn, dan is het mogelijk om een vervangende online les te boeken.

Informatie en reserveren

Wil je langskomen met de klas? Vul het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op. Voor meer informatie over het programma neem je contact op met de afdeling Educatie via educatie@drentsmuseum.nl.  

Tip: bespreek van tevoren met onze medewerkers waar je in de klas mee bezig bent, zodat wij daarop in kunnen spelen tijdens het museumbezoek. 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al onze nieuwe tentoonstellingen en onderwijsprojecten? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief voor het Primair Onderwijs. Drie keer per jaar versturen wij een digitale nieuwsbrief naar het onderwijs.