Openingstijden

Ma t/m zo: 10.00 - 18.00 uur
Vr: 10.00 - 22.00 uur

+

Menu

Kunst - Zappen!

Je kent het Drents Museum waarschijnlijk vooral als het museum van de spraakmakende wisselexposities mummies, Vikingen en Maya’s. Maar weet je dat we ook altijd topkunst in huis hebben? Schilderijen, keramiek, glas, posters, designmeubelen en nog veel meer. Tijdens dit onderwijsprogramma ‘zappen’ we erdoorheen. De leerlingen bekijken en bezoeken de tentoonstellingszalen met schilderijen en objecten die rond 1900 zijn gemaakt. 

Natuurlijk blijft het niet bij kijken alleen. Sterker nog: we gaan vooral praktisch aan de slag. Welk schilderij is het meest waard, welke kunstwerken zijn geschikt om museumbingo mee te spelen, bij welk kunstwerk kun je fantastisch discussiëren?  

In de periode tot en met 13 september 2020 bezoeken we natuurlijk ook even de tentoonstelling Barbizon van het Noorden. Een tentoonstelling waarin je kennismaakt met kunstenaars die tussen 1850 en 1950 gewapend met potlood, veldezel en verftubes het woeste, maar wonderschone Drentse landschap trotseerden. 

Door de industrialisatie en de groei van de steden veranderde Nederland razendsnel. Kunstenaars uit de grote steden gingen op zoek naar de ongerepte natuur en vonden die in Drenthe. En het zijn niet de minste kunstenaars, onder hen veel toppers zoals Egbert van Drielst, Hendrik Willem Mesdag en … Vincent van Gogh. 

 

Informatie en reserveren  

Wil je een (online) onderwijsprogramma boeken? Vul dan het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op.  

Voor meer informatie over het programma neem je contact op met de afdeling Educatie via educatie@drentsmuseum.nl.  

Wij raden je aan een onderwijsprogramma minimaal twee weken van tevoren te reserveren. Reserveer je te laat, dan kan het voorkomen dat wij geen plek meer hebben op de dag en tijd van je voorkeur.