Openingstijden

open: di t/m zo: 10.00 - 17.00 uur
gesloten: 27 maart t/m 15 april

+

Menu

Molukkers in Drenthe

Menyala – De buitengewone geschiedenis van de Molukkers in de Drenthe

Na de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog komen in 1951 duizenden Molukkers terecht in Drenthe. De meeste dromen van een terugkeer naar de Molukken. Veel van de Molukkers blijven in Drenthe, net als hun kinderen en kleinkinderen.

Tijdens dit programma krijgen leerlingen aan de hand van persoonlijke voorwerpen met bijzondere verhalen inzicht in hun geschiedenis en ervaringen. Daarbij is er speciale aandacht voor de blik van jonge Molukkers, waarmee het Drents Museum samen de tentoonstelling Molukkers in Drenthe heeft gemaakt.

Programmatijden

08:45 uur Binnenkomst
09:00 uur Start programma
10:15 uur Einde programma

Wie: alle leerjaren en niveaus

Wanneer: op aanvraag (Dit programma is te boeken van 17 april 2023 tot en met 29 september 2023.)
Lengte: 75 minuten
Prijs: € 4 per leerling (inclusief entree)

Informatie en reserveren 

Wil je langskomen met de klas? Vul het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op. Voor meer informatie over het programma neem je contact op met de afdeling Educatie & Participatie via 0592 - 377 775 of educatie@drentsmuseum.nl. 

Tip: bespreek van tevoren met onze medewerkers waar je in de klas mee bezig bent, zodat wij daarop in kunnen spelen tijdens het museumbezoek.

Nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van al onze nieuwe tentoonstellingen en onderwijsprojecten? Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor het voortgezet onderwijs. Drie keer per jaar versturen wij een digitale nieuwsbrief naar het onderwijs.