Openingstijden

open: di t/m zo: 10.00 - 17.00 uur
gesloten: 27 maart t/m 15 april

+

Menu

Neo Rauch - Wegzehr

Wanneer je voor de kleurrijke tekeningen van de Duitse kunstenaar Neo Rauch (1960) staat, word je geconfronteerd met mysterieuze droomwerelden waarin grote, bleke figuren de hoofdrol spelen. Deze fantasierijke werelden bevatten elementen uit het verleden van de kunstenaar en roepen door de absurde combinaties gemengde gevoelens op. Het werk van Neo Rauch levert vaak interessante discussies op over wat we mooi of lelijk vinden en waarom we dat nu eigenlijk vinden.

In dit programma maken de onderbouw-leerlingen kort kennis met de schoonheidsidealen van vroeger en nu. Ze krijgen ze de tools aangereikt om een mening te kunnen vormen over wat ze voor zich zien. Centraal staat het inzicht dat onze voorkeuren en meningen beïnvloed worden door context: de context van het schilderij maar ook de context van ons eigen leven.

 

Informatie en reserveren
Wil je langskomen met de klas? Vul het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op. Voor meer informatie over het programma neem je contact op met de afdeling Educatie via 0592 - 377 775 of educatie@drentsmuseum.nl