Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Online workshop: Stillevens vind je overal

Stillevens vind je overal - een online workshop

‘'Het is erg leuk om met de kinderen te doen. Ze waren enthousiast en leren dingen die we in de klas niet (altijd) zouden aanbieden.'' - Linda, docent brugklas vmbo 

Henk Helmantel schildert vaak stillevens. Hiervoor maakt hij met allerlei voorwerpen verschillende opstellingen. Onderwijsgroepen hebben nu de mogelijkheid om online te ontdekken hoe je een stilleven maakt en hoe je uit alledaagse spullen inspiratie kunt halen. De groep wordt online begeleid door een museumdocent van het Drents Museum. De museumdocent staat in live verbinding met de klas.

Tijdens de online workshop Stillevens vind je overal worden er eigentijdse filmpjes getoond, stelt de museumdocent prikkelende vragen en gaan de leerlingen zelf aan de slag met opdrachten. Op deze manier zullen de leerlingen ontdekken dat stillevens niet saai of stoffig zijn en dat alledaagse spullen ook kunnen inspireren. 

Voor wie: Onderbouwleerlingen voortgezet onderwijs (bovenbouw in overleg ook mogelijk)
Wanneer: op aanvraag 
Prijs: €4,- per leerling (€ 2,- voor de 45 min. variant)
Duur: 60 tot 75 min, exclusief opstarten techniek. Er is ook een aangepaste 45 min. variant (zie kosten hierboven). 
NB: Maximaal één schoolklas per les 

          
 

In samenwerking met: 

Benodigdheden

Bij een les in het klaslokaal: een laptop/pc/tablet met (ingebouwde) webcam en microfoon, die aangesloten is op een groot klassikaal scherm/digibord en met werkend geluid, daarnaast opgeladen mobiele telefoons of tablets met hoofdtelefoons voor leerlingen (individueel, of zo niet mogelijk in kleine groepjes) met internetverbinding. 

Bij een les bij de leerlingen thuis: bij iedere leerling (en docent) thuis een laptop/pc/tablet met (ingebouwde) webcam, microfoon en een internetverbinding, en een opgeladen mobiele telefoon. 

Reserveren

Vul het aanvraagformulier in om dit programma te boeken. Wij nemen dan contact met je op. 
Wil je meer informatie over het programma? Neem dan contact op met onze afdeling Educatie via educatie@drentsmuseum.nl.  

Reserveer een onderwijsprogramma bij voorkeur minimaal twee weken van tevoren. Reserveer je later, dan kan het voorkomen dat wij geen plek meer hebben op de dag en tijd van je voorkeur.

Kerndoelen

Dit programma sluit aan bij de volgende kerndoelen van het voortgezet onderwijs:

  • 50: vanuit eigen achtergrondkennis naar kunst kijken
  • 52: reflecteren op werkproces, eigen werk en van anderen, mening vormen en onderbouwen
  • 48: onderzoeken zeggingskrachten kunstzinnige disciplines en toepassen voor expressie, ervaringen, verbeelding en communicatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al onze nieuwe tentoonstellingen en onderwijsprojecten? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief voor het Primair Onderwijs. Drie keer per jaar versturen wij een digitale nieuwsbrief naar het onderwijs.