Openingstijden

gesloten tot en met 25 januari 2022

+

Menu

Neo Rauch

Vanaf 9 oktober 2022 staan de schijnwerpers op het werk van de wereldberoemde Duitse kunstenaar Neo Rauch (1960). In de grote overzichtstentoonstelling ligt de focus volledig op Rauchs werk op papier.

Neo Rauch (1960) is een van de meest toonaangevende hedendaagse kunstenaars. Zijn kleurrijke schilderijen en tekeningen voelen aan als een droomwereld die geleidelijk aan verontrusting teweegbrengen. In zijn werk combineert Rauch op een unieke manier een bewogen persoonlijke en politieke geschiedenis. Hij studeerde aan de bekende Hochschule für Grafik und Buchkunst in Leipzig. Deze tentoonstelling legt de focus volledig op het werk op papier. Zijn werk is onder andere te vinden in de collecties van het Metropolitan Museum in New York, het Guggenheim Museum in New York en de Goetz Collection in München.  

 

Neo Rauch, Somon, 2021, olieverf op papier, 245 x 204 cm, Courtesy Galerie EIGEN+ART, Leipzig/ Berlin David Zwirner, New York/ London/ Hong Kong/ Paris © Neo Rauch, VG Bild-Kunst, Bonn. Foto: Uwe Walter, Berlin

Gesloten

In navolging van de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het coronavirus, is het Drents Museum gesloten tot en met 25 januari 2022. Alle evenementen en publieksactiviteiten van het museum zijn tot en met 25 januari 2022 geannuleerd. De Museumshop is wel weer te bezoeken en is open van dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur met Coronacheck en mondkapje.
Wil je een melding ontvangen wanneer we weer open gaan? Meld je dan aan voor een ticket alert.