Openingstijden

Di t/m zo: 11.00 - 17.00 uur. Koop je ticket online!

+

Menu

Vanaf 5 september is het meisje van Yde weer te zien op haar vertrouwde plaats in het Drents Museum. Vanwege de uitbreiding van ons café konden we haar een tijdje niet tonen. Op veler verzoek komt ze nu weer terug.* Naast het meisje van Yde zijn ook een paar andere veenlijken uit de collectie van het museum te bewonderen. Evenals de reconstructie van het hoofd van 'ons meisje'.

Bijzondere vondsten
Deze prehistorische vondsten zijn topstukken uit de archeologiecollectie van het museum. Deze mensen zijn tijdens de Bronstijd, IJzertijd en Romeinse tijd in het Drentse veen achtergelaten. Ze zijn niet verdwaald of verongelukt, maar zijn bewust in het veen geplaatst. Van het meisje van Yde weten we bovendien dat ze geen natuurlijke dood is gestorven maar om het leven is gebracht. 

* Nieuwe collectiepresentatie
Op dit moment werkt het Drents Museum hard aan de nieuwe collectiepresentatie. Deze is eind 2022 te zien en omvat archeologie, kunst en geschiedenis. Tot die tijd is de rest van onze archeologiecollectie, waaronder de boot van Pesse en de vuistbijlen, niet te zien.