Openingstijden

ma t/m zo: 10.00 - 17.00 uur

+

Plan je bezoek

Openingstijden Drents Museum

Openingstijden aangepast vanaf 28 november 2021

Onze openingstijden zijn momenteel maandag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Dit is aangepast met ingang van 28 november 2021, in verband met de aangescherpte corona maatregelen. 

 

Hierop gelden enkele uitzonderingen:

  • Op zaterdag 25 december zijn wij gesloten
  • Op zaterdag 1 januari zijn wij gesloten
  • Op donderdag 3 februari sluiten wij om 14.00 uur 
  • Op vrijdag 4 februari sluiten wij om 16.00 uur

De Museumtuin is dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur gratis toegankelijk. In de periode van 1 november tot 1 maart is de tuin tot 16.00 uur geopend.

Tickets

Voor de tentoonstelling Viva la Frida! worden online tickets verkocht. We mogen momenteel een beperkte hoeveelheid bezoekers ontvangen. Bestel je ticket online om verzekerd te zijn van toegang op jouw gekozen moment. 

Tickets met starttijd

Bij het bestellen van tickets, reserveer je direct je starttijd. Bij het boeken op onze website bepaal je direct op welke dag je komt en op welk moment je het museum betreedt. Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent.

Bestel tickets

Entreeprijzen

Voor de tentoonstelling 'Viva la Frida!' van 8 oktober 2021 t/m 27 maart 2022 geldt een toeslag boven de normale prijs. Deze geldt ook wanneer je het museum bezoekt met een Museumkaart

Bekijk hier de entreeprijzen
 

Actie VriendenLoterij VIP-kaart

Als VriendenLoterij VIP-kaart houder mag je een introducees mee nemen naar de tentoonstelling.
Wil je hiervan gebruik maken? Bestel dan één ticket per persoon van het tickettype 'VriendenLoterij VIP-Kaart'. Neem de tickets én de VIP-kaart mee naar het museum. Tickets bestellen 
 

Museumkaart

Het is mogelijk om in ons museum een Museumkaart te kopen. Een museumkaart kun je ook online via www.museumkaart.nl bestellen. Wil je bij je bezoek direct je Museumkaart gebruiken? Bestel dan een ticket van het type 'Museumkaart'.

Vereniging Rembrandt

Leden van de Vereniging Rembrandt hebben gratis toegang tot het Drents Museum. Meer informatie via www.verenigingrembrandt.nl
 

Cultuurkaart

Schoolgroepen van het Voortgezet Onderwijs kunnen bij ons ook met een cultuurkaart betalen. Bezoekers die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mogen op vertoon van een OV-begeleiderskaart één begeleider gratis meenemen.​

Wijzigingen voorbehouden

Door het kopen van een entreebewijs ga je akkoord met onze algemene bezoekvoorwaarden

Coronamaatregelen

Wij volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid en het Museumprotocol voor een veilig en verantwoord  museumbezoek. Bekijk hier de actuele maatregelen die gelden in ons museum.