Openingstijden

Ma t/m zo: 10.00 - 18.00 uur
Vr: 10.00 - 22.00 uur

+

Plan je bezoek

Openingstijden Drents Museum

Uitgebreide openingstijden tijdens Viva la Frida!

Tijdens Viva la Frida! - Life and art of Frida Kahlo gelden er extra ruime openingstijden. We zijn dan vrijwel iedere dag geopend (ook op maandag) van 10.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag zelfs tot 22.00 uur.

Hierop gelden enkele uitzonderingen:

 • Op vrijdag 24 december sluit het museum om 18.00 uur
 • Op zaterdag 25 december zijn wij gesloten
 • Op vrijdag 31 december sluit het museum om 18.00 uur 
 • Op zaterdag 1 januari zijn wij gesloten
   

Feestdagen en vakanties

Ook zijn wij in 2021 geopend op:

 • maandagen tijdens officiële schoolvakanties (22 februari, 12, 19, 26 juli, 2, 9, 16, 23, 30 augustus, 18 oktober, 27 december en 3 januari)
 • eerste en tweede Paasdag (4 en 5 april)
 • Hemelvaartsdag (13 mei)
 • eerste en tweede Pinksterdag (23 en 24 mei)

Op de volgende dagen zijn wij gesloten:

 • eerste kerstdag (25 december)
 • nieuwjaarsdag (1 januari)
 • Koningsdag (27 april)
   

De Museumtuin is dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur gratis toegankelijk. In de periode van 1 november tot 1 maart is de tuin tot 16.00 uur geopend.

Tickets

We mogen momenteel een beperkte hoeveelheid bezoekers ontvangen. Bestel je ticket online om verzekerd te zijn van toegang op jouw gekozen moment. 
Voor de tentoonstelling Viva la Frida! worden online tickets verkocht.

Tickets voor Viva la Frida!

 

Entreeprijzen

Voor de tentoonstelling 'Viva la Frida!' van 8 oktober 2021 t/m 27 maart 2022 geldt een toeslag boven de normale prijs. Deze geldt ook wanneer je het museum bezoekt met een Museumkaart

Entreeprijzen voor Viva la Frida!
 

Actie VriendenLoterij VIP-kaart

Om te vieren dat de musea weer open mogen, krijgen deelnemers van de Vriendenloterij (voorheen van de BankGiro Loterij) sinds de heropening in juni gratis toegang voor 4 personen per VIP-KAART bij het Drents Museum.
Let op: reserveer voor jezelf en je introducees één ticket per persoon van het tickettype 'VriendenLoterij VIP-Kaart'. Neem deze tickets én de VIP-kaart mee naar het museum. Deze actie loopt tot en met zondag 3 oktober 2021. Tickets bestellen 
 

Museumkaart

Het is mogelijk om in ons museum een Museumkaart te kopen. Een museumkaart kun je ook online via www.museumkaart.nl bestellen.

Vereniging Rembrandt

Leden van de Vereniging Rembrandt hebben gratis toegang tot het Drents Museum. Meer informatie via www.verenigingrembrandt.nl
 

Cultuurkaart

Schoolgroepen van het Voortgezet Onderwijs kunnen bij ons ook met een cultuurkaart betalen. Bezoekers die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mogen op vertoon van een OV-begeleiderskaart één begeleider gratis meenemen.​

 

Wijzigingen voorbehouden

Door het kopen van een entreebewijs ga je akkoord met onze algemene bezoekvoorwaarden