Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

Transcript trailer

Hieronder lees je het transcript van de trailer Op Frida's vleugels


MUZIEK: De trailer start met een Mexicaanse melodie die aan het begin en einde van de trailer wat harder is en tijdens het spreken zachtjes op de achtergrond te horen is. Het is een ontspannen melodie met gitaar en neuriën. 
.
ELINE: Je luistert naar: Op Frida’s vleugels. Een vierdelige podcastserie, gemaakt door Eline Pollaert en Xandra Koster in samenwerking met het Drents Museum bij de tentoonstelling Viva la Frida!
.
“Voeten, waar heb ik jullie voor nodig wanneer ik vleugels heb om te vliegen?”
.
Deze gevleugelde uitspraak schreef Frida Kahlo aan het einde van haar leven in haar dagboek, toen haar rechterbeen werd geamputeerd. De laatste jaren is er steeds meer aandacht gekomen voor de verschillende handicaps waarmee Frida leefde. Veel mensen zien haar als een tragisch figuur, of juist als een inspirerende held. Maar wat als ze geen van beiden is? Wat betekenen Frida Kahlo en haar werk voor gehandicapte mensen vandaag de dag?
.
Mijn naam is Eline Pollaert. Ik ben historicus en ik doe onderzoek naar de geschiedenis van handicap. Daarnaast ben ik activist én liefhebber van het werk van Frida Kahlo.
.
XANDRA: En ik ben Xandra Koster, beleidsmedewerker bij Ieder(in), de landelijke belangenbehartigersorganisatie voor chronisch zieken en gehandicapten. Daarnaast schrijf ik over de discriminatie van mensen met een beperking, ben ik activist én heb ik me verdiept in het werk en leven van Frida Kahlo, vanuit mijn liefde voor haar werk. 
.
In deze podcast onderzoeken wij wat Frida Kahlo voor onszelf én voor andere gehandicapte mensen betekent. Vanuit het hart van de Viva la Frida! tentoonstelling in het Drents Museum in Assen gaan we in gesprek met bijzondere gasten. Samen bespreken we Frida’s werk en leven aan de hand van tentoonstellingsobjecten, vanuit het perspectief van onze eigen handicaps.
.
ELINE: Deze podcastserie is gemaakt in het kader van de tentoonstelling Viva la Frida!, te zien in het Drents museum tot en met 27 maart 2022. Maar houd de website in de gaten voor een eventuele verlenging van de tentoonstelling in verband met corona.