Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
vanaf 10 juli ook open op maandagen 

HBO-Stagiair Marketing & Communicatie (36 uur p/w)  

Het Drents Museum toont een blik op de wereld en biedt de wereld een blik op Drenthe. Met verhalen over archeologie, kunst en geschiedenis inspireren we jong en oud.

Het team Marketing, Communicatie en Events staat continu voor nieuwe uitdagingen. In het najaar van 2023 zijn we druk bezig met de net geopende grote Van Gogh-tentoonstelling Op reis met Vincent én met de voorbereidingen van de campagnes rond onze nieuwe collectiepresentatie Labyrinthia en de tentoonstelling over de Spaanse kunstenaar Antonio López. Binnen dit team krijg jij de kans om fantastische ervaringen op te doen op het gebied van marketing en communicatie.

Voor de periode van september 2023 t/m januari 2024 zoeken wij een: HBO-Stagiair Marketing & Communicatie (36 uur p/w) 

 

Het Drents Museum

Het Drents Museum in Assen is een toonaangevend museum in Nederland waarbij de nadruk ligt op archeologie, kunst rond 1900, hedendaagse figuratieve kunst en Drentse cultuurgeschiedenis. Het museum is beroemd om zijn grote tentoonstellingsvleugel, de veenlijken, de oudste boot ter wereld en grote internationale tentoonstellingen als Het Terracotta Leger van Xi'an, The American Dream, Iran – Bakermat van de beschaving, Viva la Frida! - Life and art of Frida Kahlo en Sterven in schoonheid – De wereld van Pompeï en Herculaneum.

De ambitie van het museum is groot: spraakmakende internationale tentoonstellingen organiseren en veel bezoekers (zowel groepen als individuen) verwelkomen die een prachtige beleving hebben. Samenwerking met diverse partners in binnen- en buitenland is belangrijk om dat doel te bereiken. Naast het presenteren van grote tentoonstellingen opent het Drents Museum naar verwachting in het voorjaar van 2024 de nieuwe collectiepresentatie Labyrinthia, waarbij kunst, geschiedenis en archeologie elkaar afwisselen en je als bezoeker een magische reis maakt door vijftien zalen. 

 

      

 

Wat ga je doen

 • Updaten en bijwerken van de website
 • Schrijven van teksten voor de website, socials, e-mails
 • Coördineren en plaatsen van sociale media berichten
 • Ondersteunen bij evenementen en contact met de pers
 • Ondersteunen bij ontwikkeling van diverse middelen (drukwerk, sociale media, Drents Museum Magazine et cetera)
 • Beantwoorden van inkomende telefoontjes en e-mails
 • Ontwikkelen en uitvoeren van publieksonderzoek
 • Uitvoeren van een specifieke onderzoeksopdracht

 

     

 

Van jou verwachten wij dat je:

 • De Nederlandse taal goed beheerst, zowel schriftelijk als mondeling
 • Na een inwerktijd zelfstandig kan werken
 • Initiatief toont
 • Een positieve en inspirerende houding hebt
 • Het leuk vindt om in een team te werken
 • Affiniteit en ervaring hebt met sociale media en hier creatief mee om kan gaan

 

Wat bieden we je?

Een unieke werkplek met enthousiaste collega’s: je maakt onderdeel uit van een jong en dynamisch team met collega’s die jou uitstekend kunnen begeleiden in het vak Marketing & Communicatie. Je krijgt veel ontwikkelmogelijkheden en er is voldoende ruimte en tijd om te werken aan een eventuele stageopdracht. Stagevergoeding van € 300,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

 

 

 

Informatie & reageren

Wil jij in een creatieve en inspirerende omgeving werkervaring opdoen? Stuur dan een e-mail met cv naar onze personeelsafdeling o.v.v. ‘Vacature stagiair Marketing & Communicatie’.

Het Drents Museum is overtuigd van de kracht van diversiteit, waarbij diversiteit staat voor - onder andere - culturele achtergrond, inzetbaarheid, gender en leeftijd. Wij stellen het dan ook zeer op prijs als kandidaten solliciteren die de diversiteit van ons team mogelijk kunnen vergroten. Wij hanteren de Rooney Rule.