dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

Vacature: HBO-Stagiair Marketing & Communicatie

Het Drents Museum toont een blik op de wereld en biedt de wereld een blik op Drenthe. Het museum is van en voor iedereen.

Het team Marketing, Communicatie en Events staat continu voor nieuwe uitdagingen. In het najaar van 2024 zijn we onder meer bezig met de tentoonstelling over het zilver en goud van de Daciërs én de opening van onze nieuwe collectiepresentatie Labyrinthia. Binnen dit team krijg jij de kans om fantastische ervaringen op te doen op het gebied van marketing en communicatie.

Voor de periode van september 2024 t/m januari 2025 zoeken wij een:

HBO-Stagiair Marketing & Communicatie (36 uur p/w)

Het Drents Museum

Het Drents Museum is een toonaangevend museum met spraakmakende presentaties op het gebied van archeologie, kunst rond 1900, hedendaags realisme en Drentse cultuurgeschiedenis. Het museum staat bekend om zijn grote internationale tentoonstellingen zoals Het Terracotta Leger van Xi'an, Viva la Frida! - Life and art of Frida Kahlo en Op reis met Vincent – Van Gogh in Drenthe.

Wat ga je doen:

• Updaten en bijwerken van de website
  • Schrijven van teksten voor de website, socials, e-mails
  • Coördineren en plaatsen van sociale media berichten
  • Ondersteunen bij evenementen en contact met de pers
  • Ondersteunen bij ontwikkeling van diverse middelen (drukwerk, sociale media, Drents Museum Magazine et cetera)
  • Beantwoorden van inkomende telefoontjes en e-mails
  • Ontwikkelen en uitvoeren van publieksonderzoek

Van jou verwachten wij dat je:

• De Nederlandse taal goed beheerst, zowel schriftelijk als mondeling
  • Na een inwerktijd zelfstandig kan werken
  • Initiatief toont
  • Een positieve en inspirerende houding hebt
  • Het leuk vindt om in een team te werken
  • Affiniteit en ervaring hebt met sociale media en hier creatief mee om kan gaan

Wat bieden we je?

Een unieke werkplek met enthousiaste collega’s: je maakt deel uit van een jong en dynamisch team met collega’s die jou uitstekend kunnen begeleiden in het vak Marketing & Communicatie. Je krijgt veel ontwikkelmogelijkheden en er is voldoende ruimte en tijd om te werken aan een eventuele stageopdracht. Stagevergoeding van € 300,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Informatie & reageren

Wil jij in een creatieve en inspirerende omgeving werkervaring opdoen? Stuur dan een e-mail met cv naar po@drentsmuseum.nl onder vermelding van ‘Stage Marketing & Communicatie’.

Het Drents Museum is overtuigd van de kracht van diversiteit, waarbij diversiteit staat voor - onder andere - culturele achtergrond, inzetbaarheid, gender en leeftijd. Wij stellen het dan ook zeer op prijs als kandidaten solliciteren die de diversiteit van ons team mogelijk kunnen vergroten. Wij hanteren de Rooney Rule.