Openingstijden:

dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur

Veelgestelde vragen

Wil je verzekerd zijn van een bezoek aan het Drents Museum, koop dan je tickets online.

Ga direct naar:
Combitickets
Museumkaart
Vriendenpas, Rembrandkaart en ICOM-pas
ING-pas
Kortings-/vouchercode
Groepsbezoek
Annuleren/omboeken

Waarom online een ticket aanschaffen?
Met een online ticket ben je zeker van een bezoek aan het Drents Museum op de door jou geplande dag.  Wil je een combiticket kopen? Vergeet dan niet om het ticket bij beide musea te tonen.  

Hoe ontvang ik mijn ticket(s)?
Zodra de bestelling is bevestigd en betaald, wordt er een e-mail met de ticket(s) gestuurd naar het opgegeven mailadres. De mail ontvang je binnen 10 minuten in jouw inbox. Geen mail ontvangen? Dan kan het zijn dat de e-mail in je spambox is beland. Controleer dan even de spambox en voeg het Drents Museum toe aan je veilige afzenders. Is de mail ook niet in de spambox terecht gekomen? Stuur dan een mail naar communicatie@drentsmuseum.nl

Is het nodig om de ticket(s) te printen?
Nee, dat is niet nodig. Onze scanners kunnen de tickets vanaf mobiele telefoons lezen. Houd de ticket gereed bij de ingang van het museum, dit versnelt de doorloop.   

Waarom moet ik vooraf een dag opgeven voor een bezoek aan het Drents Museum?
Om al onze bezoekers een prettig en aangenaam bezoek te garanderen, is het noodzakelijk om een dag te selecteren. Op die manier weten we hoeveel bezoekers wij op een dag mogen verwelkomen en wanneer het maximum aantal bezoekers bereikt is. 

Kan ik een online ticket voor iemand anders kopen?
Wat een leuk idee! Natuurlijk is het mogelijk om een ticket voor iemand anders te kopen. Leuk om bijvoorbeeld cadeau te doen. Vul bij stap 3 de gegevens in van degene voor wie je het ticket koopt. Het ticket wordt na betaling dan naar het mailadres gestuurd dat is opgegeven bij de persoonsgegevens. 

Kan ik aan de kassa ook een ticket kopen?
Ja, er zijn elke dag een paar tickets voor die dag aan de kassa te koop. Tickets kunnen tijdens openingstijden worden gekocht en zijn enkel geldig voor de desbetreffende dag. Houd wel rekening met een eventuele wachtrij voor de kassa van het Drents Museum of de mogelijkheid dat de tickets ter plekke uitverkocht zijn. Verzekerd zijn van een ticket? Koop dan een ticket online! 

Ik ben in het bezit van een OV-begeleiderskaart. Mag mijn begeleider dan gratis mee naar binnen?
Bezoekers die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mogen op vertoon van een OV-begeleiderskaart gratis één begeleider meenemen. Voor de begeleider hoeft online geen ticket te worden gekocht. De bezoeker dient wel een ticket te kopen. Dit kan aan de kassa of online.

COMBITICKETS

Er zijn op dit moment geen combitickets beschikbaar.

MUSEUMKAART

Ik heb een museumkaart, mag ik dan gratis naar het Drents Museum?
Ja, met een museumkaart heeft u gratis toegang tot het Drents Museum. U hoeft daarom vooraf geen online ticket te kopen. 

VRIENDENPAS, REMBRANDTKAART en ICOM-PAS

Moet ik met een pas waarmee ik gratis toegang heb tot het Drents Museum ook online een ticket kopen?
Bezoekers in het bezit van een Museumkaart, Vriendenpas, Rembrandtkaart en ICOM-pas hoeven online geen ticket(s) te kopen. Bij aankomst heeft u toegang via onze fast lane (hoofdentree Drents Museum). Vergeet bij een bezoek aan het Drents Museum niet de pas waarmee je gratis toegang hebt.

ING-pas

Ik ben in het bezit van een ING-pas. Klopt het dat er een actie is voor ING-pashouders?
Van 19 november tot en met 7 januari was er een speciale actie voor ING-pashouders. Deze actie is reeds verlopen.

KORTINGS-/VOUCHERSCODE

Hoe maak ik gebruik van een kortingscode?
Nadat je een datum hebt geselecteerd voor bezoek kom je op de pagina 'type tickets'. Bovenaan de pagina ‘type tickets’ kun je een kortingscode invoegen. Klik op ‘kortingscode invoeren’ vervolgens kun je hier de kortingscode invoeren. De korting wordt daarna in de prijs verwerkt. Een kortingscode kan niet in combinatie met andere actiecodes gebruikt worden voor dezelfde bestelling. Vergeet bij het bezoek aan het Drents Museum de kortingsvoucher niet mee te nemen. Zowel het ticket als de voucher worden gecontroleerd bij het scannen. 

GROEPSBEZOEK

Ik wil een rondleiding boeken. Hoe doe ik dat?
Rondleidingen in het Drents Museum zijn mogelijk voor groepen vanaf 10 personen. Voor het maken van een boeking voor het Drents Museum kun je contact opnemen met de afdeling Reserveringen via reserveringen@drentsmuseum.nl of +31 (0) 592 377 709. 

ANNULEREN/OMBOEKEN

Kan ik mijn ticket(s) na aankoop omboeken of retourneren?
Het is helaas niet mogelijk om tickets om te boeken of retourneren. Let daarom bij het selecteren van een datum goed op dat je de juiste datum kiest. 

Door onvoorziene omstandigheden kan ik het Drents Museum op de gekozen dag niet bezoeken. Wat moet ik doen?
Indien er sprake is van (persoonlijke) omstandigheden die van tevoren niet te overzien waren, kun je voor je bezoek aan het Drents Museum telefonisch contact opnemen via +31 (0) 592 377 773 of communicatie@drentsmuseum.nl