Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
extra open: maandag 20 mei 10.00 - 17.00 uur

Young Culture Club Events 

Young events 2022

Op 30 oktober 2021 hebben wij de Young Culture Club tijdens de tentoonstelling Viva la Frida! op feestelijke wijze gelanceerd op het bijzondere event Fiesta de Frida.

In 2022 heeft onze Young Culture Club voor het eerst kennis gemaakt met het Drents Museum. Met onze tentoonstellingen en met onze collecties Archeologie, Kunst en Drentse Geschiedenis. Én met betrokken kunstenaars en verzamelaars.

Als Drents Museum namen we de leden in 2022 voor het eerst mee in de wereld van het maken, tentoonstellen, aankopen, verzamelen en bewaren van kunst en cultuur.

 

 

 

Event I - 2022

Tijdens het eerste event op zondag 20 maart bezochten de leden de theatrale voorstelling Tolerance Test van Charlotte Schleiffert in ons museum. Waarna we tijdens een informele borrel persoonlijk kennis maakten met de kunstenaar Schleiffert en haar partner Jeroen Kuster in de Artists in Residence – Studio DM van het museum.

Event II - 2022

Op vrijdagavond 1 juli gingen leden in onze Bar Brasserie Pingo in gesprek met kunstenaar Sam Drukker en bezochten samen met hem de tentoonstelling De man in de Spiegel in de Abdijkerk van het museum. Sam vertelde die avond over zijn liefde voor zelfportretten en leerde de groep het ‘goed kijken’ naar kunst. Daarnaast ging hij dieper in op zijn werkwijze en de andere werken die hij maakt. 

 

 
 

 

Event III - 2022

Tijdens het derde event op vrijdagavond 18 november maakte de Young Culture Club kennis met directeur Harry Tupan, directeur van het Drents Museum. Waarna de leden samen met Tupan in gesprek gingen met kunstverzamelaar Ger van Dam. Zo kregen ze alles te weten over de passie van deze verzamelaar en zijn drijf om kunst aan te kopen, te verzamelen en zelfs te schenken. Na het programma was er de gelegenheid om - exclusief voor YCC-leden! - de tentoonstelling Sterven in schoonheid te bezoeken, die de dag erna voor het eerst openging voor Vrienden en relaties van het museum. 

Event IV - 2022

Naast het presenteren van kunst- en archeologietentoonstellingen hebben we als museum ook een bewaarfunctie. En juist in dat kader hebben we het eerste 'Young-jaar' afgesloten op zondag 11 december in de 'Schatkamer van Drenthe': het depot van het museum. Hier worden meer dan 100.000 objecten bewaard! Museumcollega’s Carola Steenbergen en Suzanne Rus namen de leden mee op ontdekking, gaven toelichting, vertelden over hun ervaringen en lichten de bewaarfunctie van het museum toe. 

  
 

   

   Voordelen voor Youngsters

   Nog een keer de voordelen voor jou als Youngster op een rij:

   • 4 exclusieve en inspirerende Young Culture Club-events per jaar inclusief twee gratis consumpties per event;
   • het hele jaar gratis entree tot het Drents Museum tijdens de reguliere openingstijden;
   • jaarlijks gratis iemand meenemen naar het Drents Museum;
   • korting op de catalogi;
   • gratis abonnement op het DM Magazine. 

    

   Ondersteuners  

   Dit zijn de ondersteuners van de oprichting van de YOUNG Culture Club