Navigatie overslaan

Laby­rin­thia VO

  • Drents Museum

Wat komt er in je op als je aan het Drents Museum denkt? Het Meisje van Yde? Grote tentoonstellingen uit China, Iran en Italië? Het schilderij De turfschuit van Van Gogh? Wedden dat je niet zo snel denkt aan realistische kunstwerken waarvan de verf nog maar net droog is, aan hunebedden, Neanderthalers en aan meubels die rond 1900 zijn gemaakt. Het Drents Museum heeft zoveel moois en interessants te bieden!  

En dat kun je allemaal ontdekken in Labyrinthia: de spectaculaire en een tikkeltje mysterieuze collectiepresentatie die we in 2024 openen. Bij Labyrinthia maken we splinternieuwe lessen voor het vmbo, de havo en het vwo, op het gebied van archeologie, wereldgeschiedenis en kunst. Programma’s voor alle leerjaren, waarin altijd een doe-component zit en waarin onze professionele museumdocenten de leerlingen uitdagen na te denken over hun eigen leefwereld en meningen denkbeelden. 

De lessen zijn vanaf oktober hier te bekijken en te boeken. 

Op de hoogte blijven van al onze nieuwe tentoonstellingen en onderwijsprojecten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het voortgezet onderwijs. Drie keer per jaar versturen wij een digitale nieuwsbrief naar het onderwijs.