Openingstijden:

dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur

+

Menu

Peredvizhniki

Dit schooljaar heb je de unieke kans om in het Drents Museum kennis te maken met de Peredvizhniki. Deze rondzwervende schilders zetten de Russische kunstwereld aan het eind van de 19de eeuw volledig op zijn kop. Ze trokken naar het platteland om daar sociaal onrecht en armoede in beeld te brengen. Het leverde werk van absolute topkwaliteit op van bekende schilders als Ilya Repin, Vladimir Makovsky en Valentin Serov. Van 25 september 2016 tot en met 2 april 2017 is in het Drents Museum onder andere het wereldberoemde schilderij De Wolgaslepers van Ilya Repin te zien. Dit schilderij wordt wel de ‘Nachtwacht’ van Rusland genoemd.

Alle 73 schilderijen komen uit de collectie van het Staats-Russisch Museum in Sint Petersburg. Kijken naar en praten over deze schilderijen moeilijk? Welnee. Het werk van de Peredvizhniki is erg toegankelijk. De sprookjesachtige sfeer en de fascinerende landschappen nodigen uit tot het maken van een virtuele wereldreis. Bovendien zijn onze museumdocenten getraind in het filosoferen over kunst. Voordat uw leerlingen er erg in hebben, gaan ze volledig op in de wereld van deze Russische kunstenaars. Uiteraard gaan de leerlingen ook zelf aan de slag!

Voor wie: Primair Onderwijs (bovenbouw)
Wanneer: op aanvraag
Prijs: € 4,00 per leerling
Duur: 75 minuten
 

Informatie en reserveren
 

Wil je langskomen met de klas? Vul het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op. Voor meer informatie over het programma neem je contact op met de afdeling Educatie via 0592 - 377 721 of educatie@drentsmuseum.nl. Het is overigens mogelijk om onderwijsprogramma's van het Drents Museum te betalen met de cultuurkaart.

Tip: bespreek van tevoren met onze medewerkers waar je in de klas mee bezig bent, zodat wij daarop in kunnen spelen tijdens het museumbezoek.