Navigatie overslaan
zelf aan de slag
kunst rond 1900

Work­shop draad en ande­re materialen

  • Meerdere momenten
  • Drents Museum

Op vier zaterdagen in juni maak je onder deskundige leiding van onze museumdocent je eigen ontwerp op stof met behulp van draad en verschillende natuurlijke materialen. De workshop duurt ongeveer een uur en is gratis wanneer je een ticket hebt voor het museum. 

Aan de slag met stof, draad en natuurlijke materialen

Janus van Zeegen is planten- en dierentekenaar en neemt zijn zus Christine mee in zijn ideaal om kunstenaar te worden. De ontwerpen die hij maakt, vertaalt zij in kleurrijke borduursels, op een zeer vernieuwende en vooruitstrevende manier. Ook Janus is een vernieuwer. Je kunt hem beschouwen als de eerste materiekunstenaar van Nederland.

Werken zoals Christine en Janus van Zeegen

Heb jij plek voor een fascinerend kunstwerk waar je steeds weer naar wilt kijken? Dan maak je dat toch zelf! Je begint met het schetsen van planten en dieren. Eén van de schetsen zet je om in een ontwerp en dat vul je met stukjes stof, draden en materialen uit de natuur. Zo deden Christine en Janus van Zeegen, zus en broer, het ongeveer honderd jaar geleden ook. Met heel veel succes!

Voor wie Alle leeftijden, vanaf 8 jaar
Wanneer Zaterdag 1, 8, 15, 22 juni 2024
Waar Tentoonstelling 'Christine en Janus van Zeegen - vernieuwers in draad en verf'
Tijd Van 11:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 14:00 uur
Prijs Gratis (met geldig toegangsbewijs voor het museum)
Reserveren Reserveren is niet nodig, maar kom op tijd (max. 15 deelnemers per keer)

De tentoonstelling Christine en Janus van Zeegen - Vernieuwers in draad en verf is van 30 maart tot 15 september 2024 te zien in het Drents Museum.