Openingstijden

gesloten tot en met 25 januari 2022

+

Menu

Families met kinderen

Samen met je (klein)kinderen de hele wereld ontdekken? Waar kan dat beter dan in het Drents Museum? In het avontuurlijke museum aan de Brink in Assen maak je kennis met bijzondere voorwerpen uit alle windstreken. 

Een aanrader voor het hele gezin

Bij al onze grote tentoonstellingen maken we speciale Familieroutes vol kijk-, spel-, doe-, en denkopdrachten voor jong en oud. Wil je dichter bij huis blijven dan kan dat ook. Stap dan in de wondere wereld van Johannes van Lier en zijn excentrieke familie in Het Grootste Poppenhuis van Nederland. Een attractie voor het hele gezin. Wil je alles weten over de energieprovincie van Nederland bij uitstek, dan is Codename: Energy echt iets voor jullie. En natuurlijk mogen bij een bezoek aan het Drents Museum de beroemde Drentse veenlijken niet worden overgeslagen… Thuis nog even nagenieten? Dat kan. Breng een bezoek aan onze ruim gesorteerde Museumshop en koop bijvoorbeeld een van onze fraaie kinderboeken!

Gesloten

In navolging van de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het coronavirus, is het Drents Museum gesloten tot en met 25 januari 2022. Alle evenementen en publieksactiviteiten van het museum zijn tot en met 25 januari 2022 geannuleerd. De Museumshop is wel weer te bezoeken en is open van dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur met Coronacheck en mondkapje.
Wil je een melding ontvangen wanneer we weer open gaan? Meld je dan aan voor een ticket alert.