Navigatie overslaan
tentoonstelling

Het Groot­ste Pop­pen­huis van Nederland

  • Doorlopend
  • Drents Museum

Ga mee naar een tijd waarin pruiken in de mode waren en er nog geen elektriciteit was. Communicatie ging via postduiven en etiquette voerde de boventoon.  

Poppen komen tot leven

De eigenaresse van het Poppenhuis, gespeeld door actrice Liz Snoijink, laat je kennismaken met haar 'poppen': de voorname familie Van Lier en hun personeel. Je kiest zelf tijdens een verrassende multimediatour welke bewoner je rondleidt. Wordt het meester Johannes Van Lier, dochter Barbara, kokkin Tallegien of een van de andere bewoners? Aarzel niet te lang, want er moet nog zoveel gebeuren. De kamers moeten worden gestoft, het zilverwerk gepoetst en er moet een smakelijk feestmaal bereid worden. Stadhouder Willem V komt namelijk op bezoek! De keuze is aan jou.

Het Grootste Poppenhuis van Nederland brengt je naar het Drenthe van de 18de eeuw. Een tijd waarin pruiken in de mode waren en er nog geen elektriciteit was. Communicatie ging via postduiven en etiquette voerde de boventoon. Een bezoek aan dit huis is een belevenis voor jong en oud: een historische ontmoeting met de wereld van 250 jaar geleden, die je niet snel vergeet!

Het Grootste Poppenhuis van Nederland

Een moeder met twee kinderen in de keuken van Het Grootste Poppenhuis van Nederland.