Navigatie overslaan

Jouw event in het Drents Museum

Ben jij op zoek naar een sfeervolle, inspirerende en gastvrije locatie om een bijeenkomst of evenement te organiseren? Bekijk dan de mogelijkheden.

Ontmoet de wereld in Drenthe!

Het museum ligt in het centrum van Assen, op vijf minuten lopen van het hoofdstation. Met een combinatie van bijzondere (wisselende)tentoonstellingen, cultuur en culinair vakmanschap bieden wij een uitstekende locatie voor jouw volgende evenement, congres, workshop of teamdag.

Wanneer je gebruik maakt van één of meerdere van onze zalen heb je vrije toegang tot de rest van het museum. Neem een bezoek aan de huidige tentoonstelling op eigen gelegenheid mee in je programma of laat je rondleiden door een van onze ervaren museumdocenten.

Het gebouw, de sfeer en de wisselende tentoonstellingen zorgen voor een inspirerende omgeving. Organiseer jouw bijeenkomst of evenement in één van onze drie bijzondere zalen. Elke zaal heeft zijn eigen geschiedenis, kenmerken en mogelijkheden. Alle ruimtes zijn voorzien van gratis wifi en de benodigde apparatuur, denk hierbij aan beamers, schermen, geluidsinstallaties en hybride vergaderopties.

Tentoonstellingsmenu

Speciaal voor elke hoofdtentoonstelling stelt onze chef-kok een nieuw menu samen. Ontvang jouw gasten met een borrel, lunch of diner in de sfeer van de tentoonstelling van dit moment. Zo creëer je een unieke en samenhangende beleving.

Foodbook

Wil je alvast inspiratie opdoen over de arrangementen? Samen met onze cateringpartner Vermaat hebben wij een uitgebreid foodbook samengesteld.

Bekijk het foodbook

‘Goed verzorgd. Wij hebben een speciaal Van Gogh arrangement geboekt met ontvangst met koffie en gebak en een lunch voor onze groep.’

Waddinxveense Kunst Kring

Reserveren

Ben je op zoek naar een unieke en inspirerende eventlocatie om jouw gasten een bijzondere ervaring te bieden? Neem dan contact op met Suzan Oomen via s.oomen@drentsmuseum.nl of vul het aanvraagformulier in. Liever telefonisch contact? Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag zijn we telefonisch bereikbaar op +31 (0) 6 44 57 47 22.

Heb je een idee voor een evenement of bijeenkomst, maar weet je niet of wat jij in gedachten hebt mogelijk is? Neem dan vooral contact met ons op.

Veelgestelde vragen

  • Ben je op zoek naar een unieke en inspirerende eventlocatie om jouw gasten een bijzondere ervaring te bieden? Neem dan contact op met Suzan Oomen via s.oomen@drentsmuseum.nl of vul het aanvraagformulier in. Liever telefonisch contact? Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag zijn we telefonisch bereikbaar op +31 (0) 6 44 57 47 22.

  • De standaard zaalhuur bedraagt € 500,- voor een halve dag en € 750,- voor een hele dag. Daarnaast is het mogelijk om in de avond een bijeenkomst te organiseren of meerdere zalen te boeken. Neem voor meer informatie over de tarieven en de mogelijkheden contact met ons op.  Wij denken graag met je mee!

  • Wil je je bruiloft organiseren in ons museum? Dat kan! Het museum beschikt over verschillende trouwlocaties en iedere zaal is uniek. Wil je hier meer over weten? Neem contact met ons op.