Navigatie overslaan

Muse­um­shop

Kom langs in onze museumshop of laat je favoriete items thuisbezorgen via onze webshop!

Shop in het museum

Neem een kijkje in onze prachtig ingerichte museumshop. Hier vind je leuke cadeaus en producten die passen bij de tentoonstellingen of de Drentse geschiedenis en cultuur.

Ontdek bijvoorbeeld de geschiedenis van het Meisje van Yde of bestel een reproductie van het werk van de schilders van Drenthe die vanaf de 18de en 19de eeuw tot en met de 20ste eeuw onze provincie schilderden.

Shop online

De exclusieve producten uit de Museumshop worden aangeboden op de website van Dutch Museum Giftshop. Zo kun je de bekende Mannes kopen in verschillende formaten, heerlijke veenzeep, een zachte mammoetknuffel of de tentoonstellingsboeken van onder andere Christine en Janus van Zeegen - Vernieuwers in draad en verf of Viva la Frida! - Life and art of Frida Kahlo. 

Naar de webshop

Assortiment

Mannes

€17,95 – €74,95

Als je met de trein naar Assen komt is hij niet te missen: Mannes, de zes meter hoge 'stationshond', gemaakt door beeldend kunstenaar Q.S. Serafijn en architect Maurice Nio. Het houten kunstwerk reageert op verkeer en kinderstemmen door het verspreiden van waternevel uit zijn vacht. 

In de Museumshop van het Drents Museum bieden we de miniatuur van Mannes aan. Mannes is verkrijgbaar in drie verschillende formaten: 14 centimeter (€ 17,95) , 20 centimeter (€ 24,95) en 50 centimeter (€74,95).

Shop Mannes

Catalogus Christine en Janus van Zeegen

€29,95

Onze eigen publicatie, uitgebracht bij de tentoonstelling Christine en Janus van Zeegen - Vernieuwers in draad en verf. Geschreven door  Annemiek Rens e.a..

Nu bestellen

Pin Merlijne Marell

€17,95

Dit vliegend hert is geïnspireerd op het werk van Johanna van Eijbergen (1865-1950), die vaak insecten verwerkte in haar ontwerpen voor metalen kunstvoorwerpen.

Nu bestellen

Catalogus Viva la Frida!

€29,95

Natuurlijk vind je in de Museumshop ook de prachtige tentoonstellingspublicatie Viva la Frida! - Life and art of Frida Kahlo én een groot aantal eerdere publicaties van het Drents Museum.

De catalogus werpt een nieuw licht op Frida Kahlo's wereld en de manier waarop cultuur, politiek, gender, handicap en nationale identiteit haar leven, haar stijl en haar taboedoorbrekende kunst hebben beïnvloed.

Direct bestellen

Mammoetknuffel

€24,95

Rechtstreeks uit de oertijd! Geweldig superzacht knuffeldier, deze leuke mammoet knuffel uit de oertijd, 32 cm groot, gemaakt van Acryl en Polyester.

Direct bestellen

Cadeaukaart

In de Museumshop is nu ook de cadeaukaart te koop. De cadeaukaart is verkrijgbaar met de bedragen €10,-, €15,-, €20,- en €25,-. 
Bekijk de voorwaarden bij de cadeaukaart