Openingstijden:

dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur

+

Plan je bezoek

Museumshop

Een bezoek aan het Drents Museum is niet compleet zonder een kijkje in onze prachtige Museumshop. Je vindt hier originele cadeaus, exclusieve design artikelen, leuke souvenirs, prachtige ansichtkaarten en bijzondere boeken. Ons assortiment vernieuwt zich voortdurend en onze medewerkers staan klaar om te informeren en te assisteren. De Museumshop is te vinden bij de ingang van het museum en is toegankelijk tijdens openingsuren van het museum.

Voor ieder wat wils
Wij hebben een groot aanbod betaalbare kunst- en cultuurboeken, waarbij de speerpunten van het Drents
Museum richtinggevend zijn. Veel aandacht dus voor archeologie, hedendaags realisme, kunst uit de periode 1885-1935 en niet te vergeten de Drentse cultuur, natuur en historie.  Maar ook kinderen hebben bij ons een eigen ‘eiland’, met daarop prachtige kinderboeken, educatieve spellen, puzzels en nog veel meer leuks. Heb je vragen over ons assortiment, mail dan naar winkel@drentsmuseum.nl.

Peredvizhniki
In het kader van de tentoonstelling Peredvizhniki bieden wij bijvoorbeeld klassiekers uit de Russische literatuur en muziek voor een scherpe prijs. Natuurlijk ontbreken ook handgemaakte matroesjka’s, sjaals en  lakdoosjes niet. Ook verkopen wij prachtige glazen kerstballen, van binnenuit met de hand beschilderd. Nieuw in het assortiment zijn papieren horloges; lichtgewicht en toch heel sterk, een origineel cadeau in verschillende stijlvolle ontwerpen. Voor kinderen is er een heel eiland met vrolijke en leerzame cadeaus, zoals Het grote Kunstspel, voor de jonge kunstkenner.

Natuurlijk vind je in de Museumshop ook veel ansichtkaarten, magneten en bladwijzers van de prachtige schilderijen uit de tentoonstelling.

     

Cadeaukaart
In de Museumshop is nu ook de cadeaukaart te koop. De cadeaukaart is verkrijgbaar met de bedragen €10.00, €15.00, €20.00  en €25.00. Bekijk hier de voorwaarden van de cadeaukaart. 

Eigen publicaties
In de Museumshop vind je natuurlijk ook de tentoonstellingspublicatie Peredvizhniki - Russisch Realisme rond Repin 1870-1900 (WBOOKS, € 24,95) en een groot aantal eerdere publicaties van het Drents Museum.

Voor het overzicht van alle publicaties, klik hier.