Navigatie overslaan

Tic­kets en prijzen

Breng je een bezoek aan het Drents Museum? Bestel op deze pagina alvast je entreekaarten. 

Op deze pagina vind je onze standaardprijzen en aangepaste prijzen. In periodes tussen twee grote tentoonstellingen zijn tickets verkrijgbaar voor een gereduceerd tarief en voor sommige tentoonstellingen geldt een toeslag. 

Direct tickets bestellen

Reguliere prijzen

Volwassenen € 15,-
Museumkaart, ICOM Gratis
VriendenLoterij VIP-kaart, Vereniging Rembrandt Gratis
Jeugd (tot 18 jaar oud) Gratis
CJP € 8,-
Vrienden van het Drents Museum, Young Culture Club Gratis
Relatiepas DM Gratis
Groep (vanaf 10 personen) € 12,-
Begeleiderskaart Gratis

Tentoonstellingswissel

In de periode tussen de grote tentoonstellingen gelden aangepaste prijzen. Het onderstaande tarief is geldig in de periode van 3 juni tot en met 6 juli 2024. 

Volwassen ticket tentoonstellingswissel € 5,-
Museumkaart, ICOM Gratis
VriendenLoterij VIP-kaart, Vereniging Rembrandt Gratis
Jeugd (tot 18 jaar oud) Gratis
CJP € 6,-
Vrienden van het Drents Museum, Young Culture Club Gratis
Relatiepas DM Gratis
Begeleiderskaart Gratis

Abonnementen

Voel jij je thuis in het Drents Museum? Overweeg dan een lidmaatschap van een van onze vriendencirkels: Vrienden van het Drents Museum, Young Culture Club (25-45 jaar) of de Businessclub. Dat kan al vanaf €35,- per jaar.

Kortingspassen

Museumkaart

Het is mogelijk om bij ons in het museum een Museumkaart te kopen. Online bestellen via www.museumkaart.nl kan natuurlijk ook. Wil je bij je bezoek aan het Drents Museum direct je Museumkaart gebruiken? Bestel dan een ticket van het type 'Museumkaart'.

VriendenLoterij VIP-kaart

Leden van de Vriendenloterij mogen bij ons altijd gratis naar binnen. Bestel één ticket per persoon van het tickettype VriendenLoterij VIP-Kaart. Neem de tickets én de VIP-kaarten mee naar het museum.

Vereniging Rembrandt

Ben je lid van de Vereniging Rembrandt? Dan kun je altijd gratis naar het Drents Museum. Meer informatie via www.verenigingrembrandt.nl

Cultuurkaart

Schoolgroepen van het Voortgezet Onderwijs kunnen bij ons ook met een cultuurkaart betalen.

Begeleider mee

Als je door een beperking niet in staat bent om zelfstandig door het museum te bewegen, mag je gratis een begeleider meenemen.​ Bestel een regulier ticket voor jezelf en een gratis begeleidersticker voor je begeleider.

Door het kopen van een entreebewijs ga je akkoord met onze algemene bezoekvoorwaarden

Bestel tickets

Veelgestelde vragen

  • Volwassenen betalen € 15,00 voor een ticket, tenzij er een tentoonstellingswissel is. Dan kost een ticket voor volwassenen € 8,00. Kinderen tot 18 jaar hebben  gratis toegang. Voor sommige tentoonstellingen wordt een toeslag in rekening gebracht. Klik hier voor een volledig overzicht van onze actuele toegangsprijzen.

  • We raden je aan om van tevoren tickets te bestellen via onze website, zodat je zeker bent van een bezoek aan het Drents Museum op de door jou geplande dag. Lukt het niet om online tickets te bestellen? Tickets zijn ook te koop aan de kassa in het museum.

  • Zodra de bestelling is bevestigd en betaald, wordt er een e-mail met de ticket(s) gestuurd naar het opgegeven mailadres. Deze e-mail ontvang je binnen enkele momenten in je inbox. Geen e-mail ontvangen? Controleer dan even de spambox en voeg het Drents Museum toe aan je veilige afzenders. Is de mail ook niet in de spambox terechtgekomen? Stuur dan een mail naar tickets@drentsmuseum.nl.

  • Nee, dat is niet nodig. Onze scanners kunnen de tickets vanaf mobiele telefoons lezen. Houd de tickets gereed bij de ingang van het museum, dit versnelt de doorloop.

  • Om al onze bezoekers een prettig en aangenaam bezoek te garanderen, is het noodzakelijk om een dag te selecteren. Op die manier weten we hoeveel bezoekers wij op een dag mogen verwelkomen en wanneer het maximum aantal bezoekers bereikt is.

  • Wat een goed idee! Natuurlijk is het mogelijk om een ticket voor iemand anders te kopen. Ook leuk om cadeau te doen. Vul bij stap 3 de gegevens in van degene voor wie je het ticket koopt. Het ticket wordt na betaling dan naar het mailadres gestuurd dat is opgegeven bij de persoonsgegevens. 

Wijzigingen in prijs voorbehouden. Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden.