Navigatie overslaan

Young Cul­tu­re Club

Gaat jouw hart sneller kloppen van kunst en cultuur? Ben je fan van het Drents Museum? Van onze tentoonstellingen en wat we als museum doen? En ontmoet je graag nieuwe mensen met dezelfde passie? Dan is de Young Culture Club (YCC) van de Stichting Vrienden van het Drents Museum écht iets voor jou!

Als Youngster krijg je een eigen pas waarmee je het hele jaar gratis het museum kan bezoeken. Bovendien mag je één keer per jaar gratis een vriend of familielid meenemen. Op een Young Culture Club-event (dat we 4 x per jaar organiseren) kom je op een creatieve en verrassende manier meer te weten over een bepaalde kunstenaar of tentoonstelling. En bezoek je plekken in én buiten het museum, waar je normaal gesproken niet (snel) komt.

Je krijgt korting op de catalogus van onze lopende tentoonstellingen en ontvangt bij ieder event twee gratis consumpties. Bovendien ontvang je gratis onze glossy DM Magazine bij je thuis. Met uitgebreide achtergrondinformatie over onze tentoonstellingen en activiteiten. Tenslotte lever je door jouw steun een bijdrage aan de uitbreiding van onze museumcollectie met bijzondere en inspirerende objecten door de aankopen die de YCC doet. In 2022 (het jaar van oprichting) heeft de YCC al haar eerste waardevolle kunstobject voor het museum aangekocht: De Kar van kunstenaar Wout Muller:

Mede door jouw steun zorgen we er dus voor dat we jong én oud kunnen blijven inspireren en verwonderen. 

Ook Youngster worden?

Ben je kunstenaar of herken jij jezelf als Youngster en sluit je graag aan? Meld je dan nú aan voor de Young Culture Club. De periode geldt van 1/1 tot en met 31/12.

Vraag aan