Navigatie overslaan

Voor fami­lies

In ons museum beleef je iedere keer weer een nieuw avontuur!

Ga op ontdekkingstocht door de wisselende tentoonstellingen en onze vaste collectie, kies voor een van de activiteiten of volg een speciale familieroute. De deuren van ons museum aan de Brink in Assen staan voor jullie open! Goed om te weten: kinderen tot 18 jaar mogen gratis naar binnen. 

Bij de grote tentoonstellingen maken we speciale familieroutes vol kijk-, spel-, doe- en denkopdrachten voor jong en oud. Wil je ervaren hoe het dagelijks leven van een voorname Drentse familie in de achttiende eeuw eruitzag? Stap dan in de betoverende wereld van Het Grootste Poppenhuis van Nederland. Wil je nog verder terug in de tijd? Breng een bezoek aan onze collecties archeologie en geschiedenis, vol verhalen over mensen uit het verleden. Vergeet ook de museumwinkel niet. Hier vind je een groot assortiment voor kinderen, zoals prentenboeken.

Wat is er te beleven?

Komen jullie naar het Drents Museum? Wat een goed idee! Hierbij tien tips om je bezoek met kinderen nog leuker te maken.

1. Zorg voor een goede voorbereiding
Ontdek vooraf alvast wat er allemaal te zien en te doen is in het museum. Actuele informatie vind je altijd gemakkelijk op deze website. Daarnaast vind je het misschien ook fijn om bijvoorbeeld alvast te weten waar de verschoonplek voor baby’s is en dat we vouwkrukjes te leen hebben. En kennen jullie onze huisregels al? 

2. Ontdek wat jouw kinderen interesseert
Houden jouw kinderen van speuren door het museum? Volg dan de speciale familieroute door de actuele tentoonstelling. Zijn de kinderen op school bezig met de pruikentijd, dan vinden ze Het Grootste Poppenhuis van Nederland vast erg interessant.

Activiteiten

We bieden activiteiten aan voor jong en oud. Bekijk ze hier allemaal!

Lees meer

Bekijk het Drenthe van de 18de eeuw