Navigatie overslaan

Onder­wijs

Laat je leerlingen en studenten kennismaken met erfgoed van wereldklasse en kunst van topniveau. Er is steeds weer iets nieuws te beleven in onze grote wisselende tentoonstellingen. Ontdek al onze onderwijsprogramma’s.

Leer over kunst en Drentse geschiedenis

Het Drents Museum beheert een grote verzameling kunstwerken en objecten. Samen vertellen zij oneindig veel verhalen over mensen van vroeger en nu, van het meisje van Yde tot Vincent van Gogh. En bijna altijd is zo’n Drents verhaal een venster op de wereld. De collectie op en top beleven? Boek dan een programma bij de spectaculaire nieuwe collectiepresentatie Labyrinthia.

Beleef het museum in de klas

Is het Drents museum voor jouw school te ver weg? Geen probleem! Wij brengen kunst en geschiedenis gewoon naar de klas. Er zijn speciale online lespakketten voor het basis- en voortgezet onderwijs. Een online museumles kun je boeken via het formulier onderaan deze pagina. 

Bekijk het aanbod

‘Als museumbezoek niet mogelijk is, is dit een erg leuke en moderne manier om in aanraking te komen met kunst.’

Anne Joëlle, leerkracht bovenbouw primair onderwijs

Enthousiast geworden?

Wil je langskomen met jouw klas of een online les boeken? Vul dan hieronder het contactformulier zo volledig mogelijk in. Ons team educatie neemt gauw contact met je op. We kijken ernaar uit om jullie te ontmoeten in het Drents Museum!

Vraag een programma aan