Navigatie overslaan

Voort­ge­zet onderwijs

Voor leerlingen valt er in het Drents Museum heel veel te ontdekken. Onze museumdocenten staan voor jullie klaar met verrassende onderwijsprogramma’s over archeologie, geschiedenis en kunst. 

Online

Is het Drents Museum te ver weg voor jouw school? Geen probleem, met ons online programma haal je het museum gewoon naar de klas.

Bekijk de online lessen

Doe het zelf

Jongeren tot en met 17 jaar mogen altijd gratis bij ons naar binnen. Dat betekent dat je ook zelf met je klas naar het museum kunt gaan en je eigen les kunt geven. Je moet je groep wel altijd vooraf aanmelden. Niet alleen kunnen wij dan de groepsingang voor je opendoen, we kunnen ook even de logistieke kant van het bezoek met je doornemen. Wil je weten hoe je zelf een les in het museum moet geven, dan helpen we je graag! 


Denk eraan dat het moeilijk is om met grote groepen te werken in het museum. Daarom vragen wij je om groepjes te maken van maximaal 15 leerlingen. Zorg ervoor dat elk groepje minimaal één begeleider heeft

Onderwijs op maat

Wij sluiten met onze onderwijsprogramma’s graag aan bij het niveau en de interesse van de leerlingen of het onderwerp waarmee de klas op dat moment bezig is. Dat geldt ook voor leerlingen van het speciaal onderwijs. Als je van tevoren contact met ons opneemt, nemen wij het museumbezoek uitgebreid met je door. Samen stemmen we de inhoud van ons programma af op jouw wensen.

Neem contact op met ons team

Kom je met meerdere klassen? Ook dan ontwikkelen wij graag een programma op maat. Als je dat fijn vindt, verzorgen wij lessuggesties om het bezoek aan het museum in de klas voor te bereiden of na afloop te verwerken. 

Enthousiast geworden?

Wil je langskomen met jouw klas of een online les boeken? Vul dan hieronder het contactformulier zo volledig mogelijk in. Ons team educatie neemt gauw contact met je op. We kijken ernaar uit om jullie te ontmoeten in het Drents Museum!

Vraag een programma aan