Navigatie overslaan

Wereld­ge­schie­de­nis in je achtertuin

  • Drents Museum

Hoe verspreiden nieuwe ideeën over manieren van leven zich in de prehistorie? Welke invloed heeft de komst van nieuwe groepen in de prehistorie bijvoorbeeld gehad op de manier waarop we het land bewerken, hoe we met elkaar omgaan en welke taal we met elkaar spreken?

Wist je dat de eerste mensen met blonde haren al in de tijd van de eerste farao’s en piramides naar Drenthe komen? De hunebedbouwers die hier al wonen, hebben veel donkerder haar en bruine ogen. Ze stammen onder andere af van mensen die vanuit Turkije naar Drenthe zijn gereisd. De blonde nieuwkomers zijn gemigreerd uit wat nu Oekraïne is. Cultuur en DNA zijn niet onlosmakelijk aan elkaar gelinkt, maar gebruiken van nieuwkomers hebben vaak invloed op de samenleving. Door migratie is onze provincie verbonden met duizenden jaren wereldgeschiedenis.

Praktische informatie

Voor wie eerste en tweede klassen, alle niveaus
Sluit aan bij Geschiedenis (tijdvak Jagers en Boeren), Mens en Maatschappij
Max. aantal leerlingen 40
Benodigde begeleiding 1 persoon per 15 leerlingen
Boekingsperiode vanaf 7 januari 2025
Locatie Assen

Informatie en reserveren

Wil je langskomen met de klas? Vul het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op. Voor meer informatie over het programma neem je contact op met de afdeling Educatie & Participatie via 0592 - 377 775 of educatie@drentsmuseum.nl

Tip: bespreek van tevoren met onze medewerkers waar je in de klas mee bezig bent, zodat wij daarop in kunnen spelen tijdens het museumbezoek.

Aanvraagformulier

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al onze nieuwe tentoonstellingen en onderwijsprojecten? Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor het primair onderwijs. Drie keer per jaar versturen wij een digitale nieuwsbrief naar het onderwijs.