Navigatie overslaan

Sta­ten­zaal

De Statenzaal is de meest sfeervolle ontvangstruimte van het museum. De ruimte heeft een prachtige historie en is rijkelijk versierd met schilderingen, houtsnijwerk en glas-in-loodramen.

Tot 1973 vergaderden de Provinciale Staten in deze zaal. De statenzaal is een sfeervolle ruimte, beschikt over een goede akoestiek en is een unieke omgeving voor jouw evenement.

Ontmoet de wereld in de Statenzaal

Deze Statenzaal is geschikt voor allerlei evenementen. Of het nu gaat om zakelijke recepties, (boek)presentaties, concerten, vergaderingen of een ander feestelijk moment. Ons team staat klaar om je te helpen bij het plannen en organiseren van jouw event.

Faciliteiten

De zaal heeft meerdere facilitaire mogelijkheden. Standaard zijn in de een beamer, scherm*, laptop, geluidsinstallatie en twee handheld microfoons aanwezig. Indien nodig kun je in overleg extra faciliteiten, waaronder meubilair en apparatuur, inhuren. 

*De Statenzaal is voorzien van een 98”LCD/LED-scherm met HDMI aansluiting.

Opstellingen

In de Statenzaal zijn verschillende opstellingen mogelijk, hieronder vind je een overzicht van de opstellingen in combinatie met het maximale aantal personen.

Theater 120 (met buffet 70) personen
Cabaret 48 (met buffet 42) personen
School 24 personen
U-vorm 24 (met buffet 20) personen
Boardroom 20 (met buffet 16) personen
Receptie 80 personen

Reserveren

Meer weten over de mogelijkheden of wil je een zalenbezichtiging inplannen? Neem contact op met Suzan Oomen via s.oomen@drentsmuseum.nl of vul het aanvraagformulier in. Liever telefonisch contact? Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag zijn we telefonisch bereikbaar op +31 (0) 6 44 57 47 22.

Meerdere zalen tegelijk huren? Ook dit behoort tot de mogelijkheden!

Aanvraagformulier

Foodbook

Wil je alvast inspiratie opdoen over de arrangementen? Samen met onze cateringpartner Vermaat hebben wij een uitgebreid foodbook samengesteld.

Bekijk het foodbook

Veelgestelde vragen

  • De standaard zaalhuur bedraagt € 500,- voor een halve dag en € 750,- voor een hele dag. Daarnaast is het mogelijk om in de avond een bijeenkomst te organiseren of meerdere zalen te boeken. Neem voor meer informatie over de tarieven en de mogelijkheden contact met ons op.  Wij denken graag met je mee!

  • Wil je je bruiloft organiseren in ons museum? Dat kan! Het museum beschikt over verschillende trouwlocaties en iedere zaal is uniek. Wil je hier meer over weten? Neem contact met ons op.

  • Ben je op zoek naar een unieke en inspirerende eventlocatie om jouw gasten een bijzondere ervaring te bieden? Neem dan contact op met Suzan Oomen via s.oomen@drentsmuseum.nl of vul het aanvraagformulier in. Liever telefonisch contact? Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag zijn we telefonisch bereikbaar op +31 (0) 6 44 57 47 22.