Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
let op: zondag 24 sept. 10.00 - 13.00 uur zijn wij moeilijk bereikbaar 

+

Menu

Familieroute

Tijdens onze tentoonstellingen maken we vaak een familieroute, waarmee je de tentoonstelling nét even op een andere manier bezoekt.

Op dit moment zijn er 2 familieroutes beschikbaar. Beide zijn verkrijgbaar in het museum. 

Menyala

Bij de tentoonstelling Menyala - De buitengewone geschiedenis van de Molukkers in Drenthe is een familieroute beschikbaar voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. 

Met deze route in je hand, maak je een reis door de tijd. Samen met je familie ontdek je de geschiedenis van Molukkers in Drenthe. Jullie doen verassende opdrachten en leren de buitengewone verhalen van Molukse families kennen achter de persoonlijke objecten in de tentoonstelling. De Familieroute is in co-creatie gemaakt met jonge Molukkers. 

Deze familieroute is gratis verkrijgbaar bij de ingang van de tentoonstelling (tot en met 1 oktober).

Op reis met Vincent 

Met de gratis familieroute bekijk je de tentoonstelling Op reis met Vincent - Van Gogh in Drenthe van een heel andere kant.

Je volgt Van Goghs reis door Drenthe en ziet wat hij in drie maanden allemaal heeft gemaakt. De familieroute zit boordevol met vragen, opdrachten en weetjes. Onderweg kom je ook tekenopdrachten tegen dus vergeet niet om een potloodje mee te nemen bij de infobalie.

Deze familieroute is gratis verkrijgbaar bij de informatiebalie (vanaf 10 september).