Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
extra open: maandag 29 mei, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Deze tentoonstelling Sterven in schoonheid is afgelopen en het is daarom niet meer mogelijk om onderstaande familieroute te doen. Vanaf 18 juni 2023 is de nieuwe famileroute beschikbaar. 


 

 

Familieroute 

De Vesuvius is een bekende vulkaan in Italië. Héél lang geleden (79 na Christus) komt deze vulkaan tot uitbarsting. De steden Pompeï en Herculaneum worden verwoest door lava en puin.

Maar het puin bedekt de steden niet alleen, het beschermt ook. Daardoor kunnen onderzoekers honderden jaren later goed zien hoe de mensen er leven, hoe de stad eruitziet en welke voorwerpen er gebruikt worden. 

Er wordt iets bijzonders ontdekt: de steden zijn gevuld met mooie dingen. Prachtige pleinen, grote standbeelden, schilderingen op gebouwen, het is overal! Schoonheid is erg belangrijk voor de bewoners van deze steden. Het is ook een manier om te laten zien dat mensen veel macht of geld hebben. Ontdek het allemaal met de familieroute vol verrassende opdrachten en leuke weetjes. Geschikt voor de hele familie, verkrijgbaar bij de museumkassa.

Wanneer: gehele looptijd van de tentoonstelling
Voor wie: families met kinderen vanaf 8 jaar
Prijs gratis (excl. museumentree)