Openingstijden

gesloten tot en met 25 januari 2022

+

Menu

Kinderboeken

Heb je het hele museum gezien? En kun je er geen genoeg van krijgen? Daar hebben we een oplossing voor. Het Drents Museum maakt namelijk ook kinderboeken. Inmiddels zijn er al twee verschenen.

President van de Ruimte
Het eerste boek gaat over de Russische kunstenaar Kazimir Malevich. Geloof het of niet, maar Malevich werd wereldberoemd dankzij het schilderen van een zwart vierkant. In het boek President van de Ruimte legt Gouden Griffel-winnaar Jan Paul Schutten precies uit waarom dat zo ontzettend knap is.

Mysterie in het Veen
Mysterie in het Veen is het tweede boek en gaat over een van de beroemdste inwoners van Drenthe: het meisje van Yde. Het meisje werd in 1897 gevonden in het veen. Stapje voor stapje ontdek je hoe het meisje van Yde daar terecht is gekomen en hoe archeologen het mysterie van haar dood ontrafelden.
 

Nieuwsgierig?

Nieuwsgierig? De boeken zijn verkrijgbaar in onze Museumshop. Je kunt ze ook bestellen door een e-mail te sturen naar winkel@drentsmuseum.nl of te bellen naar de Museumshop: 0592 - 377 756.
 

Gesloten

In navolging van de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het coronavirus, is het Drents Museum gesloten tot en met 25 januari 2022. Alle evenementen en publieksactiviteiten van het museum zijn tot en met 25 januari 2022 geannuleerd. De Museumshop is wel weer te bezoeken en is open van dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur met Coronacheck en mondkapje.
Wil je een melding ontvangen wanneer we weer open gaan? Meld je dan aan voor een ticket alert.