Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Het Grootste Poppenhuis van Nederland

Een belevenis voor jong en oud
 

Het 'Poppenhuis' brengt je naar het Drenthe van de 18de eeuw. Een tijd waarin pruiken in de mode waren en er nog geen elektriciteit was. Communicatie ging via postduiven en etiquette voerde de boventoon. Een bezoek aan dit huis is een belevenis voor jong en oud: een historische ontmoeting met de wereld van 250 jaar geleden, die je niet snel vergeet!
 

Poppen komen tot leven

De eigenaresse van het Poppenhuis, gespeeld door actrice Liz Snoijink, laat je kennismaken met haar 'poppen': de voorname familie Van Lier en hun personeel. Je kiest zelf tijdens een verrassende multimediatour welke bewoner je rondleidt. Wordt het meester Johannes Van Lier, dochter Barbara, kokkin Tallegien of een van de andere bewoners? Aarzel niet te lang, want er moet nog zoveel gebeuren. De kamers moeten worden gestoft, het zilverwerk gepoetst en er moet een smakelijk feestmaal bereid worden. Stadhouder Willem V komt namelijk op bezoek! De keuze is aan jou.

 

Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij en de steun van verschillende Drentse families kunnen we dit deel van de Drentse geschiedenis vertellen.